Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε διάλογο για την ακτοπλοΐα προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας

Σε διάλογο για την ακτοπλοΐα προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της ακτοπλοΐας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχωρά σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς. Από την πλευρά τους, οι ακτοπλόοι ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων, ενώ οι ναυτεργάτες, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τρίτη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή των υπαρχόντων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της ακτοπλοΐας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχωρά σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς.

Από την πλευρά τους, οι ακτοπλόοι ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων, ενώ οι ναυτεργάτες, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τρίτη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή των υπαρχόντων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών.

Σε σημερινή επιστολή του, ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για το θεσμικό πλαίσιο στην ακτοπλοΐα, έως στις 5 Δεκεμβρίου, και τονίζει:

«Με γνώμονα τη στήριξη των θαλάσσιων ενδομεταφορών για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και συνεχούς εκπλήρωσης του σκοπού τους, την τρέχουσα οικονομική συγκυρία που επηρεάζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να επανεξετασθούν οι ισχύουσες διατάξεις που αφορούν:

– Διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεις για τη δραστηριοποίηση των πλοίων, όπως: τροποποίηση- διακοπή εκτέλεσης δρομολογίων, αντικατάσταση πλοίου με άλλο, κατάλληλου μεγέθους για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών και δρομολόγηση πλοίου για ορισμένο διάστημα σε γραμμή που η εταιρεία του πλοίου εξυπηρετεί ετησίως.

– Στελέχωση των ακτοπλοϊκών πλοίων για περιόδους πέραν εκείνων που έχουν υποχρέωση εκτέλεσης δρομολογίων.

– Λειτουργία του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024