«Κανείς δεν μπορεί να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση» διαμηνύει ο Μόντι
«Ουδείς μπορεί να απειλήσει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. [...] ούτως ή άλλως, είναι κάτι που δεν θα εκλαμβάναμε ως απειλή» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μετά το πέρας συνάντησής του με τον Ισπανό ομολόγό του Μαριάνο Ραχόι -δίνοντας την απάντησή του στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υποστήριξε ότι η κεντροδεξιά «ίσως αποσύρει τη στήριξή της» στο κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών.
«Ουδείς μπορεί να απειλήσει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. […] ούτως ή άλλως, είναι κάτι που δεν θα εκλαμβάναμε ως απειλή» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι απαντώντας εμμέσως σε δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι η κεντροδεξιά «ίσως αποσύρει τη στήριξή της» στο κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών.
«Μας ζητήθηκε να συμβάλλουμε σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα. Πιστεύουμε ότι επιτυγχάνουμε καλά αποτελέσματα, αλλά η τελική κρίση δεν ανήκει σε εμάς» είπε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός μετά το πέρας συνάντησής του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
Με την τοποθέτηση αυτή ο Μόντι έδωσε μία έμμεση απάντηση στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δήλωσε το Σάββατο ότι «η κεντροδεξιά παράταξη τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει αν είναι φρόνιμο να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι, η οποία οδήγησε την Ιταλία σε δίνη λιτότητας».
Σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «ευρωπαϊκή ασπίδα κατά των sperad», ο Μόντι τόνισε ότι «είναι σημαντικό να μπορεί να ενεργοποιηθεί σε λειτουργικό, όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Η Ιταλία όμως κρίνει ότι δεν την χρειάζεται».
Αναφερόμενος στον διορισμό «υπερεπιτρόπου», ο οποίος πρόκειται να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η αναζήτησή του μοιάζει τελικά με μύθο».
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.