Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 18o
Δεν βλέπει πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ για τρίτο ελληνικό πακέτο ο Ρέσλερ

Δεν βλέπει πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ για τρίτο ελληνικό πακέτο ο Ρέσλερ

«Προς το παρόν» δεν υπάρχει πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα, εκτιμά ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, καθώς εντείνονται οι διαβουλεύσεις στην Ευρωζώνη για αποφάσεις και τροποποιήσεις επί του ελληνικού προγράμματος. Ο Ρέσλερ σημείωσε πάντως πως η συζητήση που γίνεται για την Αθήνα εμπίπτει στα πλαίσια του υπάρχοντος προγράμματος -και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης. «Μην γελιέστε, η Μπούντεσταγκ δεν μπορεί να παρακαμφθεί στο ζήτημα» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

«Προς το παρόν» δεν υπάρχει πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα, εκτιμά ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, σημειώνοντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση η συζητήση που γίνεται για την Αθήνα εμπίπτει στα πλαίσια του υπάρχοντος προγράμματος -και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης. «Μην γελιέστε, η Μπούντεσταγκ δεν μπορεί να παρακαμφθεί στο ζήτημα» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Νόρμπερτ Λάμμερτ.

Ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός ανησυχεί για το ρήγμα στους βουλευτές της συμπολίτευσης που μπορεί να προκύψει εάν ότι το θέμα φτάσει στο Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στην Saarbrücker Zeitung, o Φίλιπ Ρέσλερ ανέφερε πως η τωρινή συζήτηση γύρω από την Ελλάδα αφορά βοήθεια από το τρέχον πρόγραμμα. «Για ένα τρίτο πακέτο δεν βλέπω αυτή τη στιγμή μια πολιτική πλειοψηφία» ανέφερε.

Ο Ρέσλερ δεν απέκλεισε πάντως, υπό προϋποθέσεις, μια χρονική επιμήκυνση, όπως για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προϋπολογισμού. «Περαιτέρω βοήθεια ή μια χρονικά περιορισμένη αναβολή θα υπάρξει μόνο εάν η Ελλάδα θα έχει δρομολογήσει ορατές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, Νόρμπερτ Λάμμερτ, ανέφερε στην κυριακάτικη FAZ: «Προειδοποιώ τους απρόσεχτους, κανένας να μην έχει ψευδαισθήσεις ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένας δρόμος που να παρακάμπτει το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο» στις συζητήσεις περί επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος ή νέας οικονομικής βοήθειας.

Ο Λάμμερτ ανέφερε ακόμη ότι όλα συνηγορούν υπέρ του ότι όλες οι αλλαγές που συζητούνται, όπως μεγαλύτερα διαστήματα, μεγαλύτερα ποσά ή και τα δύο, υπόκεινται στην έγκριση του Κοινοβουλίου. Ανάλογη εκτίμηση είχε κάνει την Παρασκευή και εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies