Συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν την Τετάρτη στο Βερολίνο
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Τετάρτη συνάντηση στο Βερολίνο με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών θα βρεθεί το θέμα της Συρίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Τετάρτη συνάντηση στο Βερολίνο με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών θα βρεθεί το θέμα της Συρίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου.
«Οι συζητήσεις θα αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την κατάσταση στη Συρία» διευκρίνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.
Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού είναι τεταμένες μετά το θάνατο στις αρχές Οκτωβρίου πέντε αμάχων στην Τουρκία σε περιοχή κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα. Οι άμαχοι σκοτώθηκαν από οβίδα που ερρίφθη από τη Συρία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέπτεται συχνά τη Γερμανία, όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καυγάς στον «αέρα» μεταξύ Σγουρού και Ζαχαρού: «Παπατζήδες δεν ακούω» – «Με απειλείτε;»
- Οι ενδεκάδες στο ματς Αγγλία-Κονγκό (pics)
- Ομορούγι: «Θα κάνω ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, απαιτητικός προπονητής ο Τρινκιέρι»
- LIVE: Χέλμοντ Σπορ – Παναθηναϊκός
- Πετράλωνα: Νεκρός ο σκύλος που παγιδεύτηκε στην πολυκατοικία – «Ήταν η μοναδική συντροφιά μου»
- Μητσοτάκης για επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ: «Οι δράστες θα αντιμετωπιστούν ως εγκληματίες»
