Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Μπέης.

Εξελέγη δήμαρχος επί δύο συνεχόμενες τετραετίες από το 1979 έως το 1986, οπότε τον διαδέχθηκε ο Μιλτιάδης Έβερτ.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στη 13:00 το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Δημήτρης Μπέης γεννήθηκε το 1928 στην Έδεσσα, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι.

Στην Κατοχή έλαβε μέρος στην Αντίσταση και στα Δεκεμβριανά (1944) συνελήφθη και στάλθηκε από τους Άγγλους στο στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα.

Το 1961 υπήρξε ενεργό μέλος στον «Ανένδοτο Αγώνα» του Γεωργίου Παπανδρέου.

Από πολύ νέος ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το 1964 εξελέγη δήμαρχος Ζωγράφου.

Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας φυλακίστηκε και δικάστηκε δύο φορές από στρατοδικείο.

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ένα χρόνο μετά επανεκλέχτηκε δήμαρχος Ζωγράφου. Το 1978 εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηναίων και επανεκλέχτηκε το 1982. Διετέλεσε πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ (1979-1986).

Τον Ιούνιο του 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ. Στις 18 Ιουλίου του 1989, ορίστηκε εισηγητής στη 12μελή προανακριτική επιτροπή που συνέστησε η Βουλή για να διερευνήσει ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στη υπόθεση του «γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού».

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990 στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 11 Ιουνίου του 1998 διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, μετά την άρνησή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε στις εκλογές εκείνες την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη.

Τον Οκτώβριο του 1998 πήρε μέρος στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΚΙ.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Δημήτρη Μπέη «ενός αγωνιστή της δημοκρατικής παράταξης που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ