Άμεση διόρθωση των λαθών στο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ζητά ο ΣΦΕΕ
Προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στην αγορά του φαρμάκου καταβάλλουν τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με αφορμή το υπό έκδοση νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Στόχος η διόρθωση των λαθών και ο εξορθολογισμός του φαρμακευτικού προϋπολογισμού.
Να σημειωθεί ότι λόγω της αναταραχής που έχει προκληθεί στην φαρμακευτική αγορά, ο ΕΟΦ αναγκάστηκε να εκδόσει οδηγία σύμφωνα με την οποία συστήνεται η αναστολή εξαγωγών προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ελλείψεις στην εγχώρια αγορά.
Απ’ την πλευρά τους, οι φαρμακαποθηκάριοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους για την Πέμπτη και Παρασκευή, δεδομένου ότι «οι Έλληνες ασθενείς, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».
Οι φαρμακαποθηκάριοι είχαν προχωρίσει σε τριήμερη απεργία, ζητώντας να τους δοθεί το απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε να διαθέσουν τα εμπορικά αποθέματα τους με τις παλαιές τιμές.
Το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που θα ισχύσει για τα φαρμακεία από 1ης Νοεμβρίου, προβλέπει μειώσεις έως και 16% σε 12.500 σκευάσματα. Στόχος του υπουργείου Υγείας η εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ.
health.in.gr
- Πανσερραϊκός: Τα θαύματα της Άνοιξης
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η εμμονή των αφεντικών με το ChatGPT οδηγεί σε παράκρουση τους υπαλλήλους
- Σπουδαίο επίτευγμα από τον Παπανικολάου: Έφτασε τις 800 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.04 – 25.04.2026]
- Πέταξαν σορούς 50 βρεφών και 6 ενηλίκων σε νεκροταφείο στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Λιοσίων: Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση της 16χρονης – Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός, θέμα ωρών η σύλληψή του


