Προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στην αγορά του φαρμάκου καταβάλλουν τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με αφορμή το υπό έκδοση νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Στόχος η διόρθωση των λαθών και ο εξορθολογισμός του φαρμακευτικού προϋπολογισμού.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΕ επισημαίνει ότι «αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΦ και η Κυβέρνηση, προκειμένου να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το υπό έκδοση Δελτίο Τιμών», αναμένοντας εντός των ημερών την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εξέταση των παρατηρήσεων που έχει υποβάλλει και αφορούν στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

Να σημειωθεί ότι λόγω της αναταραχής που έχει προκληθεί στην φαρμακευτική αγορά, ο ΕΟΦ αναγκάστηκε να εκδόσει οδηγία σύμφωνα με την οποία συστήνεται η αναστολή εξαγωγών προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ελλείψεις στην εγχώρια αγορά.

Απ’ την πλευρά τους, οι φαρμακαποθηκάριοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους για την Πέμπτη και Παρασκευή, δεδομένου ότι «οι Έλληνες ασθενείς, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».

Οι φαρμακαποθηκάριοι είχαν προχωρίσει σε τριήμερη απεργία, ζητώντας να τους δοθεί το απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε να διαθέσουν τα εμπορικά αποθέματα τους με τις παλαιές τιμές.

Το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που θα ισχύσει για τα φαρμακεία από 1ης Νοεμβρίου, προβλέπει μειώσεις έως και 16% σε 12.500 σκευάσματα. Στόχος του υπουργείου Υγείας η εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο