Επτά -κρατικά- δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση του PSA Group
Οικονομική ενίσχυση ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ απέσπασε ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών PSA από τη γαλλική κυβέρνηση.
Την απόφαση να δαπανήσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να εξασφαλίσει τη διάσωση του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών PSA πήρε η γαλλική κυβέρνηση.
Σε αντάλλαγμα της κρατικής ενίσχυσης που θα δεχτεί το PSA Group, η γαλλική κυβέρνηση θα ενισχύσει την επιρροή της στο μηχανισμό αποφάσεων της εταιρείας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Γαλλίας, το κράτος και οι εργαζόμενοι πρόκειται να αποκτήσουν μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ενώ θα συσταθεί και μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία θα έχει το δικαίωμα άσκησης βέτο για κάθε σημαντική τροποποίηση των δραστηριοτήτων του PSA Group.
Επίσης, o γαλλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών οφείλει να παγώσει τη διαδικασία αποκοπής μερισμάτων και το δικαίωμα αγοράς μετοχών από τα υψηλόβαθμα στελέχη του.
Από την πλευρά του, το PSA Group -πέρα από τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ- απέσπασε τη διαβεβαίωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι θα στηρίξει τη χρηματοδοτική τράπεζα του ομίλου.
Παράλληλα ο γαλλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση του χρέους του, ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με τον Jean-Baptiste de Chatillon, επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων του PSA Group, θα συμβαδίζει με τις κοινοτικές οδηγίες, καθώς δεν πρόκειται περί “κρατικής βοήθειας αλλά περί κρατικής ενίσχυσης”.
Αντίθετη άποψη φαίνεται πως έχει, βέβαια, το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας –ένας από τους μεγαλομετόχους της Volkswagen- δηλώνοντας ότι πρόκειται να σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάσωσης του PSA Group, που ενδεχομένως θα παραβιάζει τους κοινοτικούς κανόνες.
auto.in.gr
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου
- Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε ένα μικρό θαύμα – Έκλεισε «τρύπα» 12 δισ. στον προϋπολογισμό
- Η πολυτέλεια «παίζει» στα καλύτερα γήπεδα τένις του κόσμου

