«Καμελ-τσίνο» σερβίρει καφετέρια στο Ντουμπάι
Ένα καφέ στο Ντουμπάι επιχειρεί να δώσει μια μοντέρνα πνοή στην παράδοση των βεδουίνων. Το καφέ ξεκίνησε να προσφέρει στο μενού του προϊόντα καμήλας, ανάμεσά τους «λάτε καμήλας», «καμελ-τσίνο» και φαχίτας με κρέας καμήλας.
Ένα καφέ στο Ντουμπάι επιχειρεί να δώσει μια μοντέρνα πνοή στην παράδοση των βεδουίνων. Το καφέ ξεκίνησε να προσφέρει στο μενού του προϊόντα καμήλας, ανάμεσά τους «λάτε καμήλας», «καμελ-τσίνο» και φαχίτας με κρέας καμήλας.
«Το γάλα καμήλας υπάρχει εδώ και αιώνες και ήθελα τη νέα γενιά να ξεκινήσει να το πίνει ξανά» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Cafe2Go. «Από εκεί προήλθε η ιδέα να το αναμείξω με σύγχρονα ροφήματα» είπε.
Το γάλα καμήλας υπήρχε στη διατροφή των Αράβων νομάδων εδώ και αιώνες. Πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιείται από εταιρείες τροφίμων και ποτών και για εμπορικούς λόγους.
Έρευνες αναφέρουν ότι το γάλα καμήλας είναι σχεδόν τόσο θρεπτικό όσο και το μητρικό γάλα. Παρέχει δέκα φορές περισσότερο σίδερο και περισσότερη βιταμίνη C από το αγελαδινό.
Το πρόβλημα είναι στη γεύση και τη μυρωδιά, καθώς το γάλα καμήλας είναι πιο αλμυρό και πιο βαρύ από το αγελαδινό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ύμνοι Ερντογάν στην τουρκική αμυντική βιομηχανία και βολές εναντίον του Ισραήλ
- ΕΕ: Πρώτη εκταμίευση 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία για αγορά drones
- Ποιος ρίχνει «πόρτα» στους Τζέικομπ Ελόρντι και Κάλουμ Τέρνερ για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ;
- Σαράνια: «Ο ΛεΜπρόν ενημέρωσε τους Λέικερς ότι θέλει να φύγει» (pic)
- Καραμπόλα τριών οχημάτων στο κόμβο Μεταμόρφωσης – Τέσσερα ελαφρά τραυματίες
- Το «καυτό» τριήμερο της Super League: Εκλογές, προκήρυξη και κλήρωση



