Ύβρις για τον ελληνικό πολιτισμό η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, λέει ο Μ.Γλέζος
Σφοδρότατη επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύει ο Μανώλης Γλέζος, χαρακτηρίζοντας την είσοδό της στη Βουλή «ύβρη στον ελληνικό πολιτισμό» και καλεί όσους την ψήφισαν να το «ξανασκεφτούν και μία και δύο φορές». «Δεν πρόκειται απλώς για μια οργάνωση φασιστική ή ναζιστική. Είναι ένα κόμμα στην ουσία του αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που δεν διστάζει να βυσσοδομεί χυδαία, εκμεταλλευόμενο τα ένστικτα μιας κοινωνίας που καταρρέει» τονίζει.
Σφοδρότατη επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύει ο Μανώλης Γλέζος, χαρακτηρίζοντας την είσοδό της στη Βουλή «ύβρη στον ελληνικό πολιτισμό» και καλεί όσους την ψήφισαν να το «ξανασκεφτούν και μία και δύο φορές».
«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται απλώς για μια οργάνωση φασιστική ή ναζιστική. Είναι ένα κόμμα στην ουσία του αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που δεν διστάζει να βυσσοδομεί χυδαία, εκμεταλλευόμενο τα ένστικτα μιας κοινωνίας που καταρρέει» τονίζει ο κ.Γλέζος.
«Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, φτωχοποιείται και οργίζεται, ενώ αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με σκληρότητα και αναλγησία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για να φέρνουμε στην επιφάνεια περιθωριακές οργανώσεις, που το μόνο που έχουν προσφέρει είναι η βία, το έγκλημα και η υποκουλτούρα. Ισχυρίζονται ότι τα χέρια τους είναι καθαρά, αλλά δολοφονούν τις ιδέες του πολιτισμού, της πραγματικής Δημοκρατίας και των πανανθρώπινων αξιών, που αποτελούν το ίδιο το σώμα της Ελλάδας.
»Όσοι ψήφισαν αυτό το μόρφωμα και το έφεραν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ας το ξανασκεφτούν και μια και δυο φορές. Η παρουσία του αποτελεί ύβρη στον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι ανάχωμα στην πρόοδο. Είναι πισωγύρισμα σε βάρβαρες και μαύρες μέρες, που μάτωσαν τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωσή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Sean «Diddy» Combs: Ζητά αποφυλάκιση και ακύρωση της καταδίκης του
- Τέλη κυκλοφορίας: Στην τελική ευθεία για την πληρωμή τους
- Πέιν: «Η Παρτιζάν μου έδωσε μια ευκαιρία – Μίλησα με τον Ουάσινγκτον πριν έρθω»
- Ρωσία: Γιατί η Μόσχα είναι απίθανο να αποδεχτεί το σχέδιο Ουάσινγκτον – Κιέβου για τον τερματισμό του πολέμου
- Λέρος: Ισχυρή χαλαζόπτωση στο νησί – Το «έστρωσε» ανήμερα των Χριστουγέννων
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια


