Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μειωμένες τιμές για 12.500 σκευάσματα προβλέπει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Μειωμένες τιμές για 12.500 σκευάσματα προβλέπει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Μειώσεις μεσοσταθμικά έως και 16% επιτυγχάνονται σε 12.500 σκευάσματα, σύμφωνα με το νέο, διορθωμένο δελτίο τιμών, το οποίο ισχύει από σήμερα, 22 Οκτωβρίου, για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για τους πολίτες από 1η Νοεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας αναμένει από το νέο δελτίο τιμών εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για ελλείψεις σε φάρμακα που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Μειώσεις μεσοσταθμικά έως και 16% επιτυγχάνονται σε 12.500 σκευάσματα, σύμφωνα με το νέο, διορθωμένο δελτίο τιμών, το οποίο ισχύει από σήμερα, 22 Οκτωβρίου, για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για τους πολίτες από 1η Νοεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας αναμένει από το νέο δελτίο τιμών εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι φαρμακευτικές εταιρείες αδυνατούν, όπως ισχυρίζονται, να τιμολογήσουν τα προϊόντα τους με βάση το νέο δελτίο τιμών, κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που παρατηρούνται ακόμα και στο νέο διορθωμένο δελτίο που εκδόθηκε αργά την Κυριακή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

«Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής αγοράς. Φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά λείπουν από την αγορά» σημειώνει ο ΦΣΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024