Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαγραφή της Ελ.Ζαρούλια από επιτροπή κατά των διακρίσεων ζητούν ευρωπαίοι αντιρατσιστές

Διαγραφή της Ελ.Ζαρούλια από επιτροπή κατά των διακρίσεων ζητούν ευρωπαίοι αντιρατσιστές

«Σκανδαλισμένο» από την εκλογή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης δηλώνει το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM. Ζητά, δε, την άμεση διαγραφή της κ. Ζαρούλια που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο όργανο αυτό. 

«Σκανδαλισμένο» από την εκλογή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης δηλώνει το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM.

To ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα ζητά την άμεση διαγραφή της κ. Ζαρούλια που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο όργανο αυτό. Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Το EGAM χαρακτηρίζει τη συμμετοχή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων «επιπρόσθετη προσβολή για τις αξίες της δημοκρατίας», ενώ καταγγέλλει γενική απάθεια απέναντι στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του EGAM

Η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Το αίτημα, δε, για διαγραφή της από την επιτροπή που διατυπώνει το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM καθίσταται εύστοχο και ιδιαίτερα επίκαιρο, μετά και την επίθεση που εξαπέλυσε η Ελένη Ζαρούλια κατά των μεταναστών αποκαλώντας τους «τρισάθλιους» και «υπάνθρωπους» μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε για το ρατσιστικό παραλήρημα της Ελ.Ζαρούλια στη Βουλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη Ζαρούλια αναδείχθηκε σε εκπρόσωπο της Ελλάδας στην εν λόγω επιτροπή, καθώς εξ ορισμού όλα τα κόμματα στέλνουν βουλευτή – εκπρόσωπο στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τα πόστα μοιράζονται.

Έτσι, η 14μελής αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης όρισαν την βουλευτή της Χρυσής Αυγής ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024