Τρία ακίνητα εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ
Στο Δημόσιο, για αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ, μεταβιβάζεται η κυριότητα τριών ακινήτων, τα οποία βρίσκονται εντός του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.
Στο Δημόσιο, για αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ, μεταβιβάζεται η κυριότητα τριών ακινήτων, τα οποία βρίσκονται εντός του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.
Αυτά τα ακίνητα ανήκουν κατά κυριότητα σε:
1) ΕΟΤ: έκταση περίπου 169.450 τ.μ,. επί της οποίας έχει ανεγερθεί το κτιριακό συγκρότημα του Ανατολικού Αεροσταθμού, συνολικής επιφανείας περίπου 36.500,00 τ.μ. και το οποίο περιλαμβάνει τα κτίρια αναχωρήσεων, αφίξεων, ναυλωμένων πτήσεων, καθώς και το γειτονικό κτίριο του τελωνείου, συνολικής επιφανείας περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων.
2) ΕΛΤΑ: κτίσμα του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού εμβαδού περίπου 145,28 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου με αριθμό 49Α του πρώην Δυτικού Αερολιμένα.
3) Πρώην Νομαρχία Αθηνών, νυν Περιφέρεια Αττικής: έκταση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού εμβαδού περίπου 40.419,00 τετραγωνικών μέτρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 25χρονος για την εμπρηστική επίθεση στην οικία Νέστορα
- Κρυφές στιγμές στα παρασκήνια της μόδας των 90s – Τότε που όλα έμοιαζαν πιθανά (κι απίθανα)
- Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Άσκηση Επί Χάρτου «Αράχωβα – Δευκαλίων 2026»
- Ο Γιάννης τα… είπε στα ελληνικά με Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφο και έκανε πλάκα στους υπόλοιπους (vid)
- Βρετανία: 39χρονος κατηγορείται ότι βοήθησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν
- Κίνα: Κατολίσθηση με άγνωστο αριθμός ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια
