Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη Γιορτή Πουλιών σ’ όλη την Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε η Γιορτή Πουλιών, που έγινε την Κυριακή 7/10 στο Πάρκο Τρίτση και στον Υγρότοπο της Βραυρώνας στην Αττική, καθώς και σε συνολικά άλλα 20 σημεία σε όλη τη χώρ, με χιλιάδες συμμετοχές.
Ολοκληρώθηκε η Γιορτή Πουλιών που έγινε την Κυριακή 7/10 στο Πάρκο Τρίτση και στον Υγρότοπο της Βραυρώνας στην Αττική, καθώς και σε συνολικά άλλα 20 σημεία σε όλη τη χώρα με χιλιάδες συμμετοχές.
Στο Πάρκο Τρίτση περισσότεροι από 450 άνθρωποι (κυρίως γονείς με παιδιά) συμμετείχαν στην εκδήλωση και στα παιδικά εργαστήρια, ενώ από αυτούς περίπου 180 είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις λίμνες του Πάρκου στις 8 περιηγήσεις που έγιναν και να καταγράψουν όσα είδη πουλιών επέτρεπε η παρουσία του κόσμου.
Συμμετείχαν συνολικά 8 εργαζόμενοι, 18 εθελοντές από το Πρόγραμμα του Πάρκου και 4 Εθελοντές Παρακολούθησης Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά, οι οποίοι ανέλαβαν τις περιηγήσεις και την παρατήρηση πουλιών. Την εκδήλωση τίμησαν με την ενεργό συμμετοχή τους 3 μέλη του ΔΣ της Ορνιθολογικής.
Για ασφάλεια έναντι ατυχήματος παραβρέθηκαν 3 εθελοντές από το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι και για επόμενες δράσεις μας.
Στις έκτακτες συμμετοχές θα προσθέσουμε 15 ενθουσιώδη μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 3ου ΓΕΛ Αχαρνών και 25 περίπου φιλοξενούμενους (οικογένειες με παιδιά) του Κοινωνικού Ξενώνα του ΕΕΣ στην Πλατεία Κουμουνδούρου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους 3 εργαζόμενους του Δασαρχείου Αιγάλεω, οι οποίοι κάνοντας ευσυνείδητα τη δουλειά τους κατάσχεσαν 8 κλωβούς με περίπου 60 καρδερίνες και φλώρους στο κυριακάτικο Παζάρι του Σχιστού και τις απελευθέρωσαν στην διάρκεια της εκδήλωσης. Παράλληλα φρόντισαν να παραδοθούν στην ΑΝΙΜΑ τα 12 πουλιά που δεν μπορούσαν να πετάξουν (καρδερίνες, φλώροι, παπαδίτσα, αηδόνι ).
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
- Αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους στη Γαλλία κατά τον καύσωνα του Ιουνίου