Στο συμβολαιογράφο και για φορολογική ενημερότητα
Την δυνατότητα έκδοσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας σε συμβολαιογράφους δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) μέσω της επιχειρούμενης αναβάθμισης των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών.
Την δυνατότητα έκδοσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας σε συμβολαιογράφους δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) μέσω της επιχειρούμενης αναβάθμισης των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών.
Η ΓΓΠΣ ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την προσαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που λειτουργούν παραγωγικά για τις ανάγκες της παραλαβής δηλώσεων οικονομικού έτους 2012. Μεταξύ άλλων το έργο αυτό προβλέπει:
-Προσαρμογή της πιστοποίησης των φορέων του Δημοσίου, των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και των συμβολαιογράφων ώστε να είναι εφικτή η λήψη αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας (Α.Φ.Ε.) για λογαριασμό των πολιτών.
-Τα ΚΕΠ και οι φορείς του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες υπηρεσίες του ΤΑΧΙSNET για φορολογούμενους χωρίς να απαιτούνται συγκεκριμένες αναθέσεις ή εξουσιοδοτήσεις των φορολογούμενων.
-Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου, ώστε να αποδίδεται μαζί με την παρακράτηση του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και η εισφορά αλληλεγγύης για φορολογικές περιόδους από 1/1/2012 και μετά.
-Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ (έντυπο Φ1) για το έτος 2011. Η υποβολή δηλώσεων περιλαμβάνει αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες καθώς και τροποποιητικές με όλα τα μέσα υποβολής (online, offline,
batch).
-Προσαρμογή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος Νομικών Προσώπων για το έτος 2012. Η Υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων υποστηρίζει τη διαχείριση των δηλώσεων στις οποίες είναι υπόχρεοι οι φορολογούμενοι-Νομικά Πρόσωπα (ΑΕ, ΕΕ,ΟΕ, Κοινοπραξίες).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442