
Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε ο ΟΔΔΗΧ με επιτόκιο 4,24%
Κεφάλαια ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη ο ΟΔΔΗΧ, κατά τη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων. Το επιτόκιο σημείωσε μικρή πτώση στο 4,25% από 4,31% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.
Κεφάλαια ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη ο ΟΔΔΗΧ, κατά τη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων.
Το επιτόκιο σημείωσε μικρή πτώση στο 4,25% από 4,31% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Το αρχικό ζητούμενο ποσό ήταν 1,25 δισ. ευρώ.
Η προσφορά καλύφθηκε κατά 1,90 φορές, από 1,98.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας (όπως έγινε σήμερα), όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής.
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα και σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με μη ανταγωνιστικές προσφορές υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους.
Συνολικά από τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας το Δημόσιο προσδοκά να αντλήσει 2 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολές Σαμαρά: Η απόσυρση οπλικών συστημάτων από Κάρπαθο, Διδυμότειχο, Κύπρο προκαλεί μείζονα ερωτήματα
- Για να γλιτώσουν από τους τουρίστες, οι φώκιες του Ιονίου κρύβονται σε υποβρύχιες φυσαλίδες αέρα
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο στο MEGA
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/5): Δράση με Premier League και Ολυμπιακός – Εθνικός στο πόλο
- Τζαβέλλας: Αρνείται να καταθέσει στη Βουλή για τις υποκλοπές – Επικαλείται «διάκριση των εξουσιών»
- Σε κοινή θέα στη ΝΔ η κούρσα διαδοχής – Με το κεφάλι στην άμμο το Μαξίμου



