
«Όχι» σε οποιαδήποτε μορφή κοινής έκδοσης χρέους στην Ευρωζώνη λέει το Βερολίνο
Κάθετη είναι η διαφωνία της γερμανικής κυβέρνησης σε οποιαδήποτε μορφή κοινής έκδοσης χρέους, την οποία προτείνει η έκθεση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Κάθετη είναι η διαφωνία της γερμανικής κυβέρνησης σε οποιαδήποτε μορφή κοινής έκδοσης χρέους, την οποία προτείνει η έκθεση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.
«Μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε: είτε τα πούμε “eurobills” είτε “ταμείο εξαγοράς του χρέους” ή όπως πριν “ευρωομόλογα”, αυτός ο τύπος κοινής έκδοσης χρέους δεν θα γίνει με την κυβέρνησή μας», προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις ,Μίχαελ Λινκ, στο περιθώριο μιας υπουργικής συνόδου στο Λουξεμβούργο.
«Το λέγαμε πάντα με μεγάλη σαφήνεια στους Ευρωπαίους εταίρους μας», υπενθύμισε.
Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί στη Σύνοδο Κορυφής είναι να δοθεί η εντύπωση της διαίρεσης, υπογράμμισε.
«Αυτός που προτείνει πράγματα, όποιος κι αν είναι ο τομέας, τα οποία για ορισμένους δεν είναι αποδεκτά, το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί σε μια νέα Σύνοδο Κορυφής που θα δώσει μια εντύπωση διαίρεσης», προειδοποίησε.
Στην έκθεσή του ο κ. Ρομπάι κάνει λόγο κυρίως για εργαλεία βραχυπρόθεσμου χρέους (έντοκα γραμμάτια), αλλά επίσης καιγια ένα ταμείο απόσβεσης του χρέους των κρατών-μελών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι «βέροι» Γερμανοί: Σε προεκλογική εκδήλωση του AfD έψαλαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας
- Η δημοπρασία του εν ζωή σχεδιαστή μόδας Martin Margiela έσπασε κάθε ρεκόρ
- Καμία αλλαγή στην Super League: Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση
- Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 20χρονου στο Άργος – «Το κράτος δολοφονεί»
- Κυψέλη: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους για τις ρωγμές – Κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας απαντά η Ελληνικό Μετρό
- Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα – Ψεκασμοί και οδηγίες στους κατοίκους

