Προειδοποιήσεις Σόιμπλε για πληθωριστικούς κινδύνους
Την εκτίμηση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τους πληθωριστικούς κινδύνους που προκύπτουν από υπερβολική ρευστότητα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.
Την εκτίμηση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τους πληθωριστικούς κινδύνους που προκύπτουν από υπερβολική ρευστότητα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.
«Είναι σημαντικό για όλες τις κεντρικές τράπεζες να εγκαταλείψουν τα έκτακτα μέτρα τη σωστή στιγμή προκειμένου να αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις από την γενναιόδωρη παροχή ρευστότητας» δήλωσε ο Σόιμπλε στην ταϊλανδέζικη εφημερίδα The Nation.
ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών Ασίας και Ευρώπης, είπε πως δεν πρέπει να λησμονείται ότι η υπερβολική ρευστότητα ήταν ένας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2007/2008.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μείωση του κόστους δανεισμού των αδύναμων κρατών μελών της Ευρωζώνης μέσω της αγοράς ομολόγων είναι στα καθήκοντα της ΕΚΤ και ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά της ΕΚΤ είναι η διασφάλιση της σταθερότητας τιμών στην Ευρωζώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτή είναι η νέα πινακίδα που τοποθετείται στους αυτοκινητόδρομους – Ο σκοπός της
- Ολυμπιακός: Sold out το παιχνίδι με την Αρμάνι (pic)
- Πέδρο Πασκάλ εναντίον Pedro Piscal, Mελ Γκίμπσον εναντίον Miel Gibson – Είναι τα λογοπαίγνια μηνύσιμα;
- LIVE: Άλκμααρ – Σαχτάρ Ντόνετσκ
- LIVE: Θέλτα – Φράιμπουργκ
- Ο Μέσι αγοράζει την Κορνεγιά και ανοίγει νέο κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο


