Αναδρομικά από το 2012 οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές
Αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012 θα ισχύσουν οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αποκλίσεων ύψους 1 δισ. ευρώ που εντόπισε η τρόικα στον φετινό προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων που ισχύουν για τις οικογένειες με παιδιά, τη δραστική μείωση των φοροαπαλλαγών που σχετίζονται με την υγεία (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) και την κατάργηση της έκπτωσης των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία.
Αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012 θα ισχύσουν οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αποκλίσεων ύψους 1 δισ. ευρώ που εντόπισε η τρόικα στον φετινό προϋπολογισμό.
Tο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενη δράση (prior action) και πρέπει να ψηφιστεί πριν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές θα ισχύσουν από τα φετινά εισοδήματα.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσδιορίζει στα 700 εκατ. ευρώ τα δημοσιονομικά οφέλη από την κατάργηση-μείωση των φοροαπαλλαγών.
Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων που ισχύουν για τις οικογένειες με παιδιά, τη δραστική μείωση των φοροαπαλλαγών που σχετίζονται με την υγεία (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) και την κατάργηση της εκπτώσεως των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία.
Για το αφορολόγητο που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα, η κατάργησή του σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση 200 ευρώ για οικογένειες με 1 παιδί, 400 ευρώ για οικογένειες με 2 παιδιά και 700 ευρώ για οικογένειες με 3 παιδιά.
Συνολικά οι φοροαπαλλαγές ξεπερνούν τις 80 και αφορούν στο εισόδημα, στη φορολογία κεφαλαίου, στον ΦΠΑ, τη φορολογία νομικών προσώπων, κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν πτήσεις καθώς αυξάνονται οι φόβοι για έλλειψη καυσίμων
- Το χωριό στην Ινδία όπου ο Λένιν, ο Μαρξ και ο Στάλιν είναι… ονόματα παιδιών
- Μακρόν: «Ασαφές» το πλαίσιο των ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ – Έκκληση για συντονισμό με το Ιράν για το πέρασμα
- Ολυμπιακός: Ποια είναι τα δεδομένα με τη συμμετοχή του Γουόρντ στο Game 3 με τη Μονακό
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες
- Ηγουμενίτσα: Απολογείται στον ανακριτή 50χρονος οδηγός φορτηγού που μετέφερε μισό τόνο κάνναβης «skunk»

