Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών στην εγγονή του στρατηγού Τσιγάντε
Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών δέχτηκε πριν από δέκα ημέρες η εγγονή του στρατηγού Χριστόδουλου Τσιγάντε (1897-1970), από την οποία - σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας - ζητήθηκε να αποδείξει ότι είναι Ελληνίδα. Η εγγονή του Τσιγάντε, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ελληνική από τον πατέρα της και βρετανική από τη μητέρα της) δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα πέντε νεαρών στην οδό Στησιχόρου. Η ομάδα της ζήτησε αμέσως ταυτότητα και στη συνέχεια να μιλήσει ελληνικά για να την αφήσουν να φύγει. Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει από πολίτες και σε πρεσβείες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών δέχτηκε πριν από δέκα ημέρες η εγγονή του στρατηγού Χριστόδουλου Τσιγάντε (1897-1970), από την οποία-σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας-ζητήθηκε να αποδείξει ότι είναι Ελληνίδα.
Η εγγονή του Τσιγάντε, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ελληνική από τον πατέρα της και βρετανική από τη μητέρα της) δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα πέντε νεαρών στην οδό Στησιχόρου, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η ομάδα της ζήτησε αμέσως ταυτότητα και στη συνέχεια να μιλήσει ελληνικά προκειμένου να την αφήσουν να φύγει, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Οι άγνωστοι σίγουρα δεν γνώριζαν πως ο Χριστόδουλος Τσιγάντες είχε ηγηθεί της καταδρομικής μονάδας Ιερός Λόχος της Μέσης Ανατολής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αυτή είχε δράσει σε μια σειρά επιτυχών και ριψοκίνδυνων επιχειρήσεων στη Βόρεια Αφρική και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, είχε διατελέσει στρατιωτικός διοικητής Αρχιπελάγους και αρχηγός της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής Δωδεκανήσων.
Παρόμοιες καταγγελίες για ομάδες ακροδεξιών που απειλούν και εκφοβίζουν δέχονται ολοένα και συχνότερα πρεσβείες στην Αθήνα, ακόμη και ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν μεταφέρει και στις αστυνομικές Αρχές, ομάδες που συχνά επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες σταματούν απρόκλητα άτομα και τους ζητούν να πουν το ελληνικό αλφάβητο ή να αποδείξουν με κάποιον τρόπο πως είναι Έλληνες.
Τέτοιες καταγγελίες έχουν δεχθεί, για παράδειγμα, η ιταλική, η γαλλική και η αγγλική πρεσβεία, καθώς και αρκετές πρεσβείες αραβικών χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η AI «σβήνει» τη Gen Z από την αγορά εργασίας – Το μεγάλο λάθος των επιχειρήσεων
- Δύο μετανάστριες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μάγχη
- Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Στο νυχτερινό κέντρο της Ιουλίας Καλλιμάνη – Ποιο τραγούδι του αφιέρωσε εκείνη
- Κρήτη: Χαλάζι και θυελλώδεις βοριάδες στο Ηράκλειο – Πλοία δεν κατάφεραν να δέσουν στο λιμάνι
- Τρομερή Μαρία Στρατουδάκη: Δύο χάλκινα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων νεανίδων
- Τι σημαίνει η αύξηση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο

