Εκτελέστηκε 44χρονος στο Τέξας για βιασμό και δολοφονία κοριτσιού
Με ένεση εκτελέστηκε στο Τέξας ο 44χρονος Τζόναθαν Γκριν, λίγες ώρες αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του υποστηρίζοντας πως η ποινή δεν μπορούσε να εκτελεστεί επειδή ο κατάδικος αντιμετώπιζε νευρολογικά προβλήματα. Ο Γκριν είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών πριν από μία δεκαετία για το βιασμό και τη δολοφονία 12χρονου κοριτσιού.
Με ένεση εκτελέστηκε στο Τέξας ο 44χρονος Τζόναθαν Γκριν, λίγες ώρες αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του υποστηρίζοντας πως η ποινή δεν μπορούσε να εκτελεστεί επειδή ο κατάδικος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Ο Γκριν είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών πριν από μία δεκαετία για το βιασμό και τη δολοφονία 12χρονου κοριτσιού. To πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), ο Γκριν οδηγήθηκε στην αίθουσα εκτέλεσης της φυλακής του Χάντσβιλ, του έγινε η ένεση και εξέπνευσε 18 λεπτά αργότερα.
Πριν από μία εβδομάδα, δικαστήριο του Χιούστον είχε κάνει αποδεκτή την αίτηση του Γκριν να μην εκτελεστεί η καταδίκη του σε θάνατο. Ο Γκριν είχε υποστηρίξει σε ψυχίατρο που τον εξέτασε πως υπέφερε από παραισθήσεις και πως ήταν αθώος για το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε.
Τελικά όμως, η γενική εισαγγελία παρενέβη και η έφεση απορρίφθηκε.
Η εκτέλεση του Γκριν είναι η δέκατη φέτος στο Τέξας και η πρώτη από τις τέσσερις που έχουν προγραμαμτιστεί για τον Οκτώβριο. Το Τέξας είναι η πιο «δραστήρια» αμερικανική Πολιτεία στην εφαρμογή της θανατικής καταδίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός-Άγιαξ 3-1: Η ομάδα του Νίστρουπ άφησε υποσχέσεις
- Κινηματογραφική καταδίωξη στην Πετρούπολη – Ανήλικος εμβόλισε μοτοσικλέτα της ΔΙΑΣ, τραυματίζοντας αστυνομικό
- Μήνυμα Ερντογάν σε Ισραήλ: Να μην δυναμιτίσει τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- LIVE: Καναδάς – Μαρόκο
- Φωτιά στην Κρηστώνη Κιλκίς – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα
- Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Γαλλία


