Γιατί δεν έχεις κάμερα ακόμα κι αν έχεις το καλύτερο smartphone
H Samsung προτείνει μια σειρά από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές mirrorless με εναλλάξιμους φακούς και επιμένει πως όσο καλή κι αν είναι η κάμερα ενός smartphone, δεν μπορεί παρά να υστερεί σε σχέση με μια συσκευή που φτιάχτηκε για να φωτογραφίζει.
H Samsung προτείνει μια σειρά από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές mirrorless με εναλλάξιμους φακούς και επιμένει πως όσο καλή κι αν είναι η κάμερα ενός smartphone, δεν μπορεί παρά να υστερεί σε σχέση με μια συσκευή που φτιάχτηκε για να φωτογραφίζει.
Ακόμα και στο καλύτερο smartphone λοιπόν, λέει η Samsung, η κάμερα πάσχει σε σχέση με μια συσκευή φτιαγμένη για φωτογράφηση, ως προς τα εξής:
- Οι κάμερες στα smartphone έχουν μικρό zoom, όταν το οπτικό zoom (όχι το ψηφιακό) έχει φτάσει στα 21x στις κάμερες των 300 ευρώ ή ακόμα και κάτω από τα 200 ευρώ για οπτικό zoom 18x
- Οι κάμερες στα smartphone έχουν μικρή ταχύτητα λήψης
- Απουσιάζουν οι ευρυγώνιες λήψεις
- Το αποτέλεσμα δεν είναι διόλου ικανοποιητικό σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
- Υστερούν σε μέγεθος αισθητήρα (ίσως η σημαντικότερη παράμετρος για την επιλογή μηχανής)
- Δεν έχουν επαρκή σταθεροποίηση της εικόνας (στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό και για την λήψη βίντεο)
Προφανείς, κατά την κρίση μας, λόγοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι κατασκευαστικοί περιορισμοί ενός smartphone και κυρίως το μέγεθός τους σε σχέση με μια φωτογραφική μηχανή, και φυσικά το κόστος, αφού η τιμή του smartphone θα ήταν λογικό να αυξηθεί κατά εκατοντάδες ευρώ για να περιλαμβάνει και μια φωτογραφική μηχανή αξιώσεων. Το κυριότερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι η ψευδαίσθηση του χρήστη ότι η κάμερα του smartphone του αρκεί για να καταγράψει τις αναμνήσεις του, όταν τελικά διαπιστώσει πως οι φωτογραφίες που πήρε εμφανίζονται γεμάτες θόρυβο στις τηλεοράσεις των 40+ ιντσών και εκτυπώνονται σε ποιότητα για κλάματα.
In.gr Τεχνολογία
- Κόκκινο κραγιόν, τραβηγμένα μαλλιά, κρίκοι – Το 80s στυλ της Sade δεν ξεπεράστηκε ποτέ
- Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός
- Αντιρρήσεις για το Δημόσιο, μήνυση στον Κυρανάκη και ραντεβού σε έναν… μήνα στη δίκη για τα Τέμπη
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πρωτοφανής η επίθεση στο πρωτοδικείο Αθηνών
- Νέα Αριστερά: Game over για τον «Zhukov» – Το «τρολ» της ΝΔ απέκτησε όνομα, επώνυμο και κυρίως καταδίκη

