Να τον αφήσουν ήσυχο ζητεί από τα μέσα ενημέρωσης ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται την Πέμπτη στο περιοδικό Le Point, καθώς -όπως λέει- έχει γίνει «στόχος καταδίωξης των μέσων ενημέρωσης».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν επαναλαμβάνει ότι έχει εμπλακεί αδίκως σε μία υπόθεση μαστροπείας στη Γαλλία και προσθέτει ότι οι περιορισμοί που απορρέουν από την αστική αγωγή εναντίον του στην υπόθεση της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό τον εμποδίζουν να πει την αλήθεια.

«Δεν έχω ποτέ καταδικασθεί, ούτε σε αυτήν εδώ τη χώρα, ούτε σε καμία άλλη. Κατά συνέπεια, τίποτε δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι έχω γίνει στόχος καταδίωξης των μέσων ενημέρωσης, η οποία ορισμένες ημέρες μοιάζει με ανθρωποκυνηγητό» λέει.

«Δεν είμαι πλέον πολιτικός, ούτε κοσμικός» λέει εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, καθώς έξω από το σπίτι του υπάρχει μέρεα παρά μέρα κάποιος φωτογράφος.

Για την υπόθεση του ξενοδοχείου Κάρλτον της Λιλ, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείται για μαστροπεία, επαναλαμβάνει ότι «δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο ξενοδοχείο αυτό», ακολουθώντας σταθερά την υπερασπιστική του γραμμή.

«Η αλήθεια είναι ότι ένας φίλος μου οργάνωνε βραδιές στις οποίες έχω συμμετάσχει… Έχω πει και επαναλαμβάνω ότι αγνοούσα ότι ορισμένες γυναίκες πληρώνονταν για να παρίστανται» συνεχίζει.

Αναφερόμενος στη σύλληψή του στις 14 Μαΐου 2011 και στην παραμονή επί τέσσερις νύκτες στη φυλακή του Ράικερς Άιλαντ, λέει: «Ηταν απίστευτα επώδυνο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό