Αυτό γίνεται απλά με τον Υπολογιστή Εξοικονόμησης Ενέργειας, μια εφαρμογή, η οποία με βάση μια σειρά παραμέτρους όπως η περιγραφή του κτηρίου, η περιοχή στην οποία βρίσκεται και η παλαιότητά του, υπολογίζει το ποσόν που μπορεί να εξοικονομηθεί σε ένα σπίτι, σε περίπτωση αντικατάστασης των παλιών κουφωμάτων με θερμομονωτικά όπως τα Υβριδικά Συστήματα Europa Hybrid.

Η εξοικονόμηση υπολογίζεται σε οικονομική ωφέλεια, που προκύπτει από θέρμανση του χώρου με σύστημα πετρελαίου, καθώς και από ψύξη με σύστημα κλιματισμού. O χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί το τελικό αποτέλεσμα της μέτρησης με φίλους του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, google+).
Επίσης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει τα στοιχεία επικοινωνίας του ώστε να τον υποστηρίξει εξειδικευμένος κατασκευαστής αλουμινίου.

Η Europa ανέπτυξε μέσω ειδικών συνεργατών αυτή την εφαρμογή, στα πλαίσια μεγάλης καμπάνιας για τα οφέλη από την ανανέωση σε πόρτες και παράθυρα, που μπορείτε να δείτε στο www.antikatastasikoufomaton.gr.
Η καμπάνια συνδυάζεται με διαγωνισμό, όπου όσοι συμμετέχουν μπορούν να κερδίσουν δωρεάν αντικατάσταση κουφωμάτων ή μεγάλη έκπτωση σε πόρτες ασφαλείας.
Σε μια περίοδο σημαντικής αύξησης του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης και μείωσης των εισοδημάτων, η ανανέωση κουφωμάτων και η αξιοποίηση των επιδοτήσεων του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον», είναι δυνατότητες, που μπορούν να δώσουν σημαντικά οφέλη σε πολλά νοικοκυριά.

in.gr