
Κάτω από το 50% υποχώρησε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο
Κάτω από το 50% υποχώρησε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος Σεπτεμβρίου και έφθασε σε 49,7%, έναντι 51,5% που ήταν τον Αύγουστο και 50,8% τον Σεπτέμβριο του 2011. Η συμμετοχή των Ελλήνων αυξήθηκε στο 48,8% έναντι 47,1% που ήταν τον Αύγουστο.
Κάτω από το 50% υποχώρησε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος Σεπτεμβρίου και έφθασε σε 49,7%, έναντι 51,5% που ήταν τον Αύγουστο και 50,8% τον Σεπτέμβριο του 2011.
Η συμμετοχή των Ελλήνων αυξήθηκε στο 48,8% έναντι 47,1% που ήταν τον Αύγουστο.
Τον Σεπτέμβριο, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές ύψους 11,36 εκατ. ευρώ και οι Έλληνες εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων 14,51 εκατ. ευρώ.
Οι ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν το 30,0% των συναλλαγών (σε σχέση με το 35,2% τον προηγούμενο μήνα). Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές πραγματοποίησαν το 45,2% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 34,8% των συναλλαγών).
Οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές (ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες) πραγματοποίησαν το 22% των συναλλαγών.
Η αξία των συναλλαγών, τον Σεπτέμβριο, έφτασε τα 1.265,90 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 162,2% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 482,73 εκατ. ευρώ.
Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2011 που η αξία συναλλαγών ήταν 1.306,23 εκατ. ευρώ, σημειώθηκε πτώση 3,1%.
Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν 63,3 εκατ. ευρώ, αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα (21,94 εκατ. ευρώ) και αυξημένη της αντίστοιχης του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους (59,37 εκατ. ευρώ).
Ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 35.999, έναντι 20.025 κατά τον προηγούμενο μήνα (τον Σεπτέμβριο 2011 ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 39.517).
Τον Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν 1.416 νέες μερίδες επενδυτών, έναντι 1.038 νέων μερίδων τον Αύγουστο.
Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα 28,34 δισ. ευρώ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν 25,26 δισ. ευρώ, σημειώθηκε αύξηση 12,2% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του 2011 (32,29 δισ. ευρώ), σημειώθηκε μείωση 12,2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)









































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442