Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα για το εάν οι εισπρακτικές εταιρείες χρεώνουν στους οφειλέτες τα τηλεφωνήματα

Έρευνα για το εάν οι εισπρακτικές εταιρείες χρεώνουν στους οφειλέτες τα τηλεφωνήματα

Έρευνα για το ενδεχόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες να χρεώνουν στους οφειλέτες τα τηλεφωνήματα (που δεν φημίζονται για το ευγενές περιεχόμενό τους) που τους κάνουν, διενεργεί η Γ.Γ. Καταναλωτή μετά από καταγγελία, ότι χρεώνουν τις κλήσεις στον κατά περίπτωση οφειλέτη μέσω του λογαριασμού, της πιστωτικής κάρτας ή του δανείου του. Όπως προειδοποιεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ.Σκορδάς, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αν προκύψουν στοιχεία για παράβαση των διατάξεων του νόμου θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Έρευνα για το ενδεχόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες να χρεώνουν στους οφειλέτες τα τηλεφωνήματα (που δεν φημίζονται για το ευγενές περιεχόμενό τους) που τους κάνουν, διενεργεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μετά από καταγγελία που δέχθηκε.

Όπως προειδοποιεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιος Σκορδάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, εφόσον προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία για παράβαση των διατάξεων του νόμου που ρυθμίζει τη λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, τότε θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά για την ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών, στην οποία επικαλούνταν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εισπρακτικές εταιρείες χρεώνουν τις τηλεφωνικές κλήσεις στον κατά περίπτωση οφειλέτη μέσω του λογαριασμού του, της πιστωτικής κάρτας ή του δανείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο «αποχαιρετισμός» του Μακρόν στον Εμπαπέ

Είπε ουσιαστικά το δικό του… αντίο στον Γάλλο επιθετικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024