Απόσυρση διάταξης με την οποία μειώνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο ζητά ο ΔΣΑ
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος ζητάει την άμεση απόσυρση διάταξης που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στην Βουλή και με την οποία μειώνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο, με συνέπεια, όπως αναφέρει, να μην αποζημιώνονται πλέον όσοι τραυματίζονται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος ζητάει την άμεση απόσυρση διάταξης που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στην Βουλή και με την οποία μειώνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο, με συνέπεια, όπως αναφέρει, να μην αποζημιώνονται πλέον όσοι τραυματίζονται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Ο θεσμός του Επικουρικού Κεφαλαίου θεσπίστηκε με στόχο «την προάσπιση των συμφερόντων των ζημιωθέντων-παθόντων» από ατυχήματα που προκαλούνται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Όμως, σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Αδαμόπουλου, κάθε ενδεχόμενη μείωση της σχετικής προς αποζημίωση ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου, «ιδίως δε ο αποκλεισμός της υποχρέωσής του προς αποζημίωση για ψυχική οδύνη, αναμένεται -κατά πλήρη βεβαιότητα- να πλήξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση και κλονισμό της ασφάλειας των συναλλαγών και του δικαίου, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή κατά την οποία ο νομοθέτης σπεύδει -κατά τρόπο πρωτοφανή- να επεκτείνει την εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων και σε εκκρεμείς δίκες επί των οποίων δεν θα έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις μέχρι τη δημοσίευση της εν λόγω νομοθετικής αλλαγής».
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, «καλεί, άμεσα τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει τη σχετική ρύθμιση, αναλογιζόμενος τις συνέπειες που αναμένεται να έχει η θέσπισή της, αναφορικά με τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που θα αδυνατούν να καλύψουν τη ζημία τους, καταδικαζόμενα στην ανέχεια και στην οικονομική εξαθλίωση κατά τρόπο κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Ρωσία δηλώνει ότι έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία
- ΚΚΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η νέα δικογραφία επιβεβαιώνει τη σαπίλα και το μέγεθος της βιομηχανίας ρουσφετιών και εξαγοράς
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης η ενημέρωση και τον Μάρτιο
- Bimbofication: Σάλος με τον crossdresser σύζυγο της Κρίστι Νόεμ – «Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»
- Η JTI Hellas δίνει μπόνους έως 3 μισθούς και 20 εβδομάδες επιπλέον γονικής άδειας στους εργαζόμενους της
- Ο Erminio οδήγησε σε αναβολή και το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Σακελλαρίδης: Οφείλουμε να συγκρουστούμε με την λογική της ΝΔ που αντιμετωπίζει τα πάντα ως εμπόρευμα
- Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν και ίσως ζητήσουν σε τρίτα κράτη να «πληρώσουν τη ζημιά» – Δεν θα ήταν η πρώτη φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442