Σε αορίστου ισχύος μετατρέπονται τα Ειδικά Δελτία Ταυτότητας Ομογενούς
Το θέμα των κατόχων Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, τις οποίες κατέχουν σε συντριπτικό τους ποσοστό ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο, συζήτησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Μετά τη συνάντηση έγινε γνωστό ότι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των γραφειοκρατικών εμποδίων, αποφασίστηκε τα Ειδικά Δελτία Ταυτότητας Ομογενούς που σήμερα είναι δεκαετούς διάρκειας να μετατραπούν αυτομάτως σε αορίστου ισχύος.
Το θέμα των κατόχων Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, τις οποίες κατέχουν σε συντριπτικό τους ποσοστό ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο, συζήτησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.
Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε γνωστό ότι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των γραφειοκρατικών εμποδίων, που συνδέονται με την παραμονή των ομογενών στην Ελλάδα, αλλά και η διευκόλυνσή τους στη διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας από όσους το επιθυμούν, αποφασίστηκε τα Ειδικά Δελτία Ταυτότητας Ομογενούς που σήμερα είναι δεκαετούς διάρκειας να μετατραπούν αυτομάτως σε αορίστου ισχύος.
Προς το σκοπό αυτό θα υπογραφεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κάμερες: Νέα ηλεκτρονικά μάτια σε 100 κρίσιμους κόμβους – Ο ρόλος της λευκής γραμμής στις διαβάσεις
- Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών
- Ανελκυστήρες: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι τους δήλωσαν και όσοι δεν τους δήλωσαν
- Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον: Το καλοκαίρι του 2027 ίσως ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την τελευταία ταινία του Ταραντίνο
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Ολοκληρώνεται και το «παζλ» της οκτάδας – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Μιλάς συχνά με τον εαυτό σου; Δεν είναι κακό



