Όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων πλην της Ελλάδας, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε, δείχνοντας για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του Βερολίνου, την στιγμή που η τρόικα τρενάρει τις διαπραγματεύσεις και ο Α.Σαμαράς ζητά από τους εταίρους πολιτική απόφαση για να ξεμπλοκάρει η επόμενη δόση.

Καμπανάκι στην Ελλάδα χτυπά και η επισήμανσή του ότι «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους θα δοθεί μόνο στις χώρες που εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Όλες οι χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα (προσαρμογής), εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση … έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέδριο, όπως αναφέρει το Reuters.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία και Ισπανία ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι: «αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (δημοσιονομικής προσαρμογής), αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο».

Πρόσθεσε δε ότι στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα τους δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ