Σε αγρότες και όχι σε συνδικαλιστές οι επιδοτήσεις των συλλόγων, λέει η κυβέρνηση
Αποφασισμένη να δώσει τέλος στην «παράλογη ενίσχυση του κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού» δηλώνει η κυβέρνηση διά του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Χαρακόπουλου. «Τα χρήματα θα δίδονται σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για τον έλεγχο που διενεργείται σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Μάλιστα, με εντολή του Αντ.Σαμαρά ο έλεγχος επεκτείνεται από το 1994 έως σήμερα με συνδρομή και του ΣΔΟΕ.
Αποφασισμένη να δώσει τέλος στην «παράλογη ενίσχυση του κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού» δηλώνει η κυβέρνηση διά του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου.
«Τα χρήματα αυτά πλέον θα δίδονται σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για τον έλεγχο που διενεργείται στην ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ.
Όπως είπε ο κ. Χαρακόπουλος, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά ο έλεγχος στις τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις επεκτείνεται από το 1994 έως σήμερα με συνδρομή και του ΣΔΟΕ.
Τον έλεγχο ζήτησε πρόσφατα ο κ. Χαρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν στις παραπάνω οργανώσεις με προηγούμενες αποφάσεις, εγκρίθηκαν χωρίς ουδέποτε αυτές να έχουν ελεγχθεί απολογιστικά και διαχειριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
- Τρανπ: «Εξαφάνισε» τα μέλη της επιτροπής εκλογικής βοήθειας – Φόβοι για «χάος» στις ενδιάμεσες εκλογές
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442