Εκλογές για νέα Συμβούλια Διοίκησης προκηρύσσουν τα πανεπιστήμια
Σε εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ελληνικά πανεπιστήμια προκηρύσσουν τις διαδικασίες για την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης έως τα τέλη του Οκτωβρίου.
Σε εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ελληνικά πανεπιστήμια προκηρύσσουν τις διαδικασίες για την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης έως τα τέλη του Οκτωβρίου.
Εκλογές για τις 24 του μήνα προκήρυξαν την Τρίτη τα πρυτανικά συμβούλια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισε να εκλέξει νέα διοίκηση στις 25 Οκτωβρίου.
Εκλογές έχουν ήδη προκηρύξει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται η προκήρυξη εκλογών στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Πατρών, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πάντειο .
Σημειώνεται ωστόσο ότι σε ορισμένα πανεπιστήμια οι φοιτητές έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για την ημέρα των εκλογών. Το ίδιο είχε συμβεί εξάλλου και πέρυσι, όταν ματαιώθηκαν οι εκλογές σε ορισμένα ιδρύματα λόγω των καταλήψεων.
Αυτή τη φορά, πάντως, οι περισσότερες πρυτανικές αρχές επιλέγουν την ηλεκτρονική ή ακόμη και την επιστολική ψήφο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»

