Εφραίμ και Αρσένιος μεταξύ των 12 που παραπέμπονται για το Βατοπαίδι
Την παραπομπή 12 εκ των 32 κατηγορουμένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου εισηγείται, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας. Μεταξύ αυτών, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στελέχη της ΚΕΔ. Αντίθετα, εισηγείται να μην παραπεμφθούν ο Γιάννης Αγγέλου και η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γ.Βουλγαράκη.
Την παραπομπή 12 εκ των 32 κατηγορουμένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εισηγείται, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης.
Ο εισαγγελέας κρίνει ότι για την υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» δεν πρέπει να γίνει κατηγορία, μεταξύ άλλων, σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, των δικηγόρων Δημήτρη και Διονύση Πελέκη και της πρώην διευθύντριας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλας Μαντέλη.
Αντίθετα, ζητά την παραπομπή, μεταξύ άλλων, του ηγούμενου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου, μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στελεχών, την επίμαχη περίοδο, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.
Την τελική απόφαση για το ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο και ποιοι όχι, θα λάβει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρολάν Γκαρός: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη – Χτυπάει «κόκκινο» ο υδράργυρος στο Παρίσι!
- Στο λάκκο των λεόντων
- Καταγγελία σοκ: Γαλλίδα ψυχίατρος καταγγέλλει βιασμό στην Κρήτη – «Ήταν με τη θέλησή της» λέει ο καταγγελλόμενος
- Η παλαιότερη γέφυρα του Παρισιού μετατράπηκε σε «σπηλιά»
- Ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα – Την εξύβρισαν και την παρέσυραν με ΙΧ – Τέσσερις συλλήψεις
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)











































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442