Διαψεύδει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π.Ηλιόπουλος τα συμβάντα στο Βόλο
Σε διάψευση των πληροφοριών για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Βόλο προχώρησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με επιστολή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι η αστυνομία προσήγαγε έξι αντιεξουσιαστές, όταν επιχείρησαν να επιτεθούν στα γραφεία της ΧΑ και «έξι μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν οικειοθελώς στην αστυνομική διεύθυνση και έδωσαν κατάθεση για το συμβάν».
Σε διάψευση των πληροφοριών για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Βόλο προχώρησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με επιστολή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Βάσει των πληροφοριών που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βόλο συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο Π.Ηλιόπουλος, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έβγαλε το πιστόλι που κατέχει νόμιμα, επιδεικνύοντάς το.
Στην επιστολή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει:
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνω ότι: Σήμερα Σάββατο και ώρα 19:25 ομάδα εγκληματιών προερχόμενη από τον αναρχικό χώρο που εδράζεται σε κατάληψη του πανεπιστημίου επιχείρησε να επιτεθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής του Βόλου. Επενέβη η αστυνομία, σταμάτησε τους παρανομούντες και προσήγαγε έξι από αυτούς. Έξι μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν οικειοθελώς στην αστυνομική διεύθυνση και έδωσαν κατάθεση για το συμβάν.
»Όλα όσα αναφέρονται στην ‘είδηση’ (εντός πολλών εισαγωγικών) που μέσω του πρακτορείου σας έχει διακινηθεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες είναι ανυπόστατα ψεύδη που στρέφονται κατά του προσώπου μου ως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου. Η πρόθεση όσων την διαρρέουν είναι κακόβουλη και αποτελεί ξεκάθαρη συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος μου. Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας διαψεύσθηκε και επισήμως το φανταστικό συμβάν που δημοσιεύετε. Παρακαλώ όπως δημοσιευτεί αυτούσια η διάψευση μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου».
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Χρυσή Αυγή, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπήρξε καμία προσαγωγή μέλους της Χρυσής Αυγής, πόσο μάλλον του Βουλευτή του Κινήματος, όπως δεν υπήρξε βέβαια και καμία επίδειξη του προσωπικού πιστολιού του Παναγιώτη Ηλιόπουλου όπως ψευδώς έχει διαρρεύσει από το συγκεκριμένο αναρχικό στοιχείο που προσήχθη».
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την αστυνομία διευκρινίστηκε την Κυριακή ότι ο βουλευτής δεν προσήχθη και από την κατάθεση του αντιεξουσιαστή, ο οποίος συναντήθηκε αρχικά μαζί του, προκύπτει ότι ο Ηλιόπουλος του επέδειξε όπλο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για το επεισόδιο βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελέως Βόλου, η οποία μελετά τα στοιχεία της προανάκρισης και τις σχετικές καταθέσεις και θα αποφανθεί αν προκύπτουν στοιχεία για αδικήματα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο (pic)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]
- Παναθηναϊκός-Βικτόρια Πλζεν 0-0: «Μηδέν» στη δημιουργία και γκρίνια στο ΟΑΚΑ
- Φοινικούντα: Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον ανιψιό και τον φίλο του – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπαράστασης
- OpenAI: O Μίκυ Μάους πάει… ChatGPT – Η επένδυση της Disney στις νέες τεχνολογίες
- Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 96-89: Όταν ξύπνησε ήταν πλέον αργά…



