«Ήθελα οπαδούς του Άρη στην Τούμπα», δηλώνει ο Δώνης
Για την πρώτη του εμπειρία από ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρη, την οποία θα ζήσει την Κυριακή, μίλησε ο Γιώργος Δώνης, υποστηρίζοντας πως θα ήθελε παρουσία φιλάθλων του Άρη στο γήπεδο της Τούμπας. Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και τόνισε ότι δεν θα πρέπει οι παίκτες του να επηρεαστούν από την κόντρα που υπάρχει με τον «αιώνιο» αντίπαλο, σημειώνοντας όμως πως το παιχνίδι με τον Άρη θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερα ένταση και πάθος.
Για την πρώτη του εμπειρία από ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη, την οποία θα ζήσει την Κυριακή, μίλησε ο Γιώργος Δώνης, υποστηρίζοντας πως θα ήθελε παρουσία φιλάθλων του Άρη στο γήπεδο της Τούμπας. Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και τόνισε ότι δεν θα πρέπει οι παίκτες του να επηρεαστούν από την κόντρα που υπάρχει με τον «αιώνιο» αντίπαλο, σημειώνοντας όμως πως το παιχνίδι με τον Άρη θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερα ένταση και πάθος.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης:
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι ξεχωριστό αυτό το παιχνίδι. Και αυτό γιατί όταν υπάρχει μια τέτοια προϊστορία, όταν μιλάμε για δυο ομάδες που πάντα έχουν κόντρα μεταξύ τους, λογικό είναι μέσα στο μυαλό των ποδοσφαιριστών να υπάρχει και η συγκεκριμένη αντιπαλότητα και μεγαλύτερο πάθος. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να επηρεάσει σε καμία περίπτωση το αγωνιστικό μας πλάνο και να μας κάνει να χάσουμε την ηρεμία και την ψυχραιμία στο παιχνίδι μας. Αγωνιστικά, τον συγκεκριμένο αγώνα θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σίγουρα με ιδιαίτερη ένταση και πάθος. Όχι, όμως, σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάσουμε τη συνοχή μας και να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας, κυρίως όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας».
Αναφερόμενος στη δική του πρώτη εμπειρία από τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, είπε: «Σίγουρα, είναι διαφορετικό να το βλέπεις από την τηλεόραση από το να το ζήσεις. Δεν το έχω ζήσει ούτε ως παίκτης ούτε ως προπονητής. Πιστεύω, πάντως, ότι το φετινό έχει πολλές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όταν μιλάμε για ομάδες από την ίδια πόλη, πάντα υπάρχει αντιπαλότητα. Προσωπικά, προτιμώ -όταν μιλάμε για δυο ομάδες με κόσμο και είναι στην ίδια πόλη- να έχουν και οι δυο ομάδες φιλάθλους στο γήπεδο. Είναι μια διαδικασία, όμως, που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν εφαρμόζεται για πολλούς και διαφόρους λόγους. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι λόγοι αυτοί είναι ευνόητοι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε πάλι να δούμε φιλάθλους και των δυο ομάδων, όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και σε άλλα παιχνίδια στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός».
Εξηγώντας, εξάλλου, την απόφασή του να δώσει ρεπό στο μέσο της εβδομάδας ενώ ακολουθούσε ντέρμπι, εξήγησε: «Η Τρίτη ήταν δύσκολη μέρα για τους ποδοσφαιριστές, με διπλή και έντονη προπόνηση. Ετσι, τους αφήσαμε λίγο να ξεκουραστούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
- Ο Μπαρτζώκας, το Λας Βέγκας και ο… Τζόουνς Γκαρσία (vids)
- Επιβαρυμένη η Αγγλία ενόψει του ημιτελικού με την Αργεντινή: Ανησυχία στα αγγλικά ΜΜΕ
- Ο Χεζόνια πιέζει την Ρεάλ Μαδρίτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442