Σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητεί τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τι διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. «Οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε οργάνωσαν ή διεκδίκησαν με συστηματικό τρόπο την υλοποίηση των υποχρεώσεων της κατοχικής Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό» αναφέρει, μεταξύ άλλων.
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητεί τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τι διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. «Οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε οργάνωσαν ή διεκδίκησαν με συστηματικό τρόπο την υλοποίηση των υποχρεώσεων της κατοχικής Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην από κοινού συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας βουλευτών όλων των κομμάτων, στις 28 Μαρτίου 2012, με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, χαρακτηρίζοντάς την «πρωτοβουλία ιδιαίτερης σημασίας».
«Αίτημα και απόφαση της συνεδρίασης αυτής υπήρξε η ανάγκη σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με αρμοδιότητα να συγκεντρωθούν και να τεκμηριωθούν με οργανωμένο τρόπο τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία που θα καταστήσουν την ελληνική επιχειρηματολογία ικανή να διεκδικήσει τα οφειλόμενα και να συστρατεύσει και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε αυτήν την προσπάθεια.
»Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς / Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, πιστή στις δεσμεύσεις της, θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτή την κοινή προσπάθεια.
Για το λόγο αυτό, ζητώ, με βάση το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, να μεριμνήσετε για τη σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, στο έργο της οποίας πρέπει να επενδύσουμε όλοι πίστη και εμπιστοσύνη» αναφέρει στην επιστολή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- «Προτάσεις και από την Ελλάδα για τον Τζόουνς-Γκαρσία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442