ΕΤΑΑ και ΤΑΥΠΕΚΩ εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ
Δύο ακόμη ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οργανισμού. Πρόκειται για το ΕΤΑΑ και το ΤΑΥΠΕΚΩ.
Δύο ακόμη ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οργανισμού.
Πρόκειται για το ΕΤΑΑ (δικηγόρων, μηχανικών, υγειονομικών, συμβολαιογράφων) και το ΤΑΥΠΕΚΩ (υπαλλήλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας), η μη ένταξη των οποίων έως σήμερα στον ΕΟΠΥΥ αποτελούσε, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, μια από τις «κόκκινες κάρτες» της τρόικας στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, το ίδιο στέλεχος δεν απέκλεισε την ένταξη στο μέλλον και άλλων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, ανάλογα και με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Στη σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκε κυρίως η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, η οποία αναμένεται να ανέλθει εφέτος σε 2- 2,5 δισ. ευρώ, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
