Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μας απειλούν βάρβαροι σιωνιστές» λέει ο Αχμαντινετζάντ στα Ηνωμένα Έθνη

«Μας απειλούν βάρβαροι σιωνιστές» λέει ο Αχμαντινετζάντ στα Ηνωμένα Έθνη

Με τις συνήθειες κορόνες κατά του Ισραήλ ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, λέγοντας ότι η χώρα του απειλείται με στρατιωτική δράση από «βάρβαρους σιωνιστές». Ο εκφοβισμός μέσω των πυρηνικών όπλων από τις ηγεμονικές δυνάμεις στοχεύει στην υποταγή των εθνών, είπε ο Αχμαντιντεζάντ στην τελευταία εμφάνισή του του ενώπιον του ΟΗΕ καθώς σύντομα αποχωρεί από την εξουσία έπειτα από δύο θητείες. Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ μποϊκόταραν την ομιλία του Ιρανού προέδρου.

Με τις συνήθειες κορόνες κατά του Ισραήλ ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, λέγοντας ότι η χώρα του απειλείται με στρατιωτική δράση από «βάρβαρους σιωνιστές». Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ μποϊκόταραν την ομιλία του Ιρανού προέδρου.

Ο εκφοβισμός μέσω των πυρηνικών όπλων από τις ηγεμονικές δυνάμεις στοχεύει στην υποταγή των εθνών, είπε ο Αχμαντιντεζάντ στην τελευταία εμφάνισή του ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, καθώς σύντομα αποχωρεί από την εξουσία έπειτα από δύο θητείες.

«Οι διαρκείς απειλές που επισείουν οι βάρβαροι σιωνιστές ότι θα προσφύγουν σε στρατιωτική δράση εναντίον του μεγάλου έθνους μας, δείχνουν σαφώς αυτή την πικρή πραγματικότητα» επισήμανε ο Αχμαντινετζάντ.

«Η κούρσα των εξοπλισμών και ο εκφοβισμός μέσω των πυρηνικών όπλων και των όπλων μαζικής καταστροφής από τις ηγεμονικές δυνάμεις επικρατούν» είπε.

«Η δοκιμή των νέας γενιάς υπερσύγχρονων όπλων και η απειλή ότι θα χρησιμοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο έγινε ένας νέος τρόπος για να απειλούν τα έθνη, για να τα αναγκάσουν να αποδεχθούν την ηγεμονία» συνέχισε.

Κατά την τελευταία ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης -θα αποχωρήσει από την εξουσία το 2013, μετά από δύο θητείες ως πρόεδρος, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο- ο Αχμαντινετζάντ απέφυγε να εμπλακεί στις συνήθεις «διατριβές» του, και επιδόθηκε σε μακρές φιλοσοφικές αναλύσεις για την ειρήνη και τη Δικαιοσύνη.

«Ο σημερινός κόσμος βασίζεται στα υλικά αγαθά και δεν δεσμεύεται με κανένα τρόπο από τις ηθικές αξίες» τόνισε, απευθύνοντας έκκληση για μια νέα παγκόσμια τάξη στην οποία οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και θα ζουν εν ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στο παρελθόν από το συγκεκριμένο βήμα ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε αρνηθεί το Ολοκαύτωμα και είχε απορρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας την αποχώρηση από την αίθουσα Αμερικανών και Δυτικών διπλωματών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μποϊκόταραν και τη σημερινή ομιλία, με την αμερικανική αποστολή να δηλώνει ότι ο Αχμαντινετζάντ «επωφελήθηκε για μια ακόμη φορά από την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Έθνη, για να εκστομίσει παρανοϊκές θεωρίες και αηδιαστικές ύβρεις εναντίον του Ισραήλ και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην παραστούν».

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έχει στη διάθεσή του το βήμα της Γενικής Συνέλευσης την ημέρα της εβραϊκής αργίας του Γιομ Κιπούρ [μία από τις ιερότερες ημέρες στο εβραϊκό ημερολόγιο]» δήλωσε η εκπρόσωπος, Έριν Πέλτον.

Σε δηλώσεις που έκανε το τελευταίο 48ωρο από τη Νέα Υόρκη, ο Αχμαντινετζάντ τόνισε ότι το Ιράν «δεν δίνει καμία προσοχή» στις απειλές του Ισραήλ για πλήγματα κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, επικρίνοντας επίσης τις δυτικές κυρώσεις κατά του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος της χώρας του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν «αυτό που πρέπει να κάνουν» για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024