Έχει ο καιρός γυρίσματα!
Πρωτεύουσα της Eύβοιας, διοικητικό, οικονομικό, βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο, η πόλη της Xαλκίδας απλώνεται τόσο στην ευβοϊκή όσο και στη βοιωτική ακτή του πορθμού του Eυρίπου. Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης της, η Χαλκίδα αποτέλεσε μήλον της Έριδος για τους ισχυρούς κάθε εποχής. Η πόλη της Χαλκίδας είναι γνωστή για το […]
Πρωτεύουσα της Eύβοιας, διοικητικό, οικονομικό, βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο, η πόλη της Xαλκίδας απλώνεται τόσο στην ευβοϊκή όσο και στη βοιωτική ακτή του πορθμού του Eυρίπου.
Σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης της, η Χαλκίδα αποτέλεσε μήλον της Έριδος για τους ισχυρούς κάθε εποχής.
Η πόλη της Χαλκίδας είναι γνωστή για το ιδιόμορφο παλιρροϊκό φαινόμενο στον πορθμό του Eυρίπου. Τα νερά του πορθμού αλλάζουν κατεύθυνση κάθε έξι ώρες. Το ρεύμα κινείται προς μία κατεύθυνση επί έξι ώρες, αμέσως μετά ακολουθεί ένα διάστημα περίπου οκτώ λεπτών όπου τα νερά παραμένουν στάσιμα και μετά αλλάζουν κατεύθυνση και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση τις επόμενες έξι ώρες κ.ο.κ.
Από την παλαιά γέφυρα, γραφική γωνιά της πόλης, στο στενότερο σημείο του πορθμού του Eυρίπου, μπορείτε να δείτε το φημισμένο παλιρροϊκό φαινόμενο της Xαλκίδας.
Την όμορφη εικόνα της σύγχρονης πόλης συνθέτουν ο παραλιακός πεζόδρομος, το κάστρο Καράμπαμπα, οι μεγαλοπρεπείς ναοί (Άγιος Δημήτριος, Άγιος Νικόλαος, Αγία Παρασκευή κ.ά.), οι πλατείες, τα νεοκλασικά αρχοντικά, το δημαρχιακό μέγαρο (μέγαρο Κότσικα), το τζαμί Εμίρ Ζαδέ, τα βιομηχανικά οικοδομήματα, το ρωμαϊκό υδραγωγείο κ.ά.
Ξεχωριστό χρώμα στη Xαλκίδα δίνουν τα πολυάριθμα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια, τα ουζερί και τα μεζεδοπωλεία, τα καφέ μπαρ και τα κλαμπ με την έντονη νυχτερινή ζωή.
H εντυπωσιακή νέα γέφυρα της Χαλκίδας αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στην Eύβοια.
Ένα είναι το σίγουρο στην πόλη της Χαλκίδας εδώ και πάρα πολλά χρόνια: έχει ο καιρός γυρίσματα!
Πατήστε εδώ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πόλη της Χαλκίδας.
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442