Τη δημοσιοποίηση στοιχείων των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων προτείνει η Κομισιόν
Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων μέσω της ΕΕ ως εργαλείο διαφάνειας πρότεινε, με απόφαση της, την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι νέοι κανόνες προβλέπουν τη δημοσιοποίηση λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το ύψος της κοινοτικής ενίσχυσης, καθώς και τα μέτρα τα οποία επιδοτούνται, ενώ τίθεται ελάχιστο ποσό επιδότησης, πάνω από το οποίο θα πρέπει να δημοσιοποιείται το όνομα του δικαιούχου.
Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων μέσω της ΕΕ ως εργαλείο διαφάνειας πρότεινε, με απόφαση της, την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι νέοι κανόνες προβλέπουν τη δημοσιοποίηση λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με το ύψος της κοινοτικής ενίσχυσης, καθώς και τα μέτρα τα οποία επιδοτούνται, ενώ τίθεται ελάχιστο ποσό επιδότησης, πάνω από το οποίο θα πρέπει να δημοσιοποιείται το όνομα του δικαιούχου.
«Σε μια περίοδο που οι εθνικοί προϋπολογισμοί των κρατών-μελών στενεύουν, θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δικαιούνται να ενημερώνονται για τον τρόπο που δαπανώνται τα κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής», δήλωσε ο επίτροπος Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, Ντάσιαν Σιόλος.
Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο», το 62% των πολιτών τάσσεται υπέρ της κοινοποίησης πληροφοριών για τους δικαιούχους των αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ κατά είναι το 22%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βρετανία: 39χρονος κατηγορείται ότι βοήθησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν
- Κίνα: Κατολίσθηση με άγνωστο αριθμός ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια
- Ευρωζώνη: Κάτω από τα επίπεδα του 2021 οι πραγματικοί μισθοί – Μείωση σχεδόν 2%, πού βρίσκεται η Ελλάδα
- ΑΕΚ και Μοντερέι τα βρήκαν για τον Πινέδα – Επιστρέφει στο Μεξικό
- Κικίλιας από Χαλκίδα: «Υψηλού επιπέδου Ναυπηγεία – Το νέο λιμάνι αλλάζει την περιοχή»
- Τσουκαλάς σε Γεωργιάδη: Είστε η μόνη κυβέρνηση που πανηγυρίζει γιατί παραπέμπουν στελέχη της στη Δικαιοσύνη
