Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση, δηλώνει ο Χέρμαν βαν Ρομπάι
Να μη χάσουν «την αίσθηση του επείγοντος, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη», προτρέπει ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τους Ευρωπαίους ηγέτες. «Διαπιστώνω μια τάση να ξεχνιέται η αίσθηση του επείγοντος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί», σημειώνει ο κ. Ρομπάι και τους καλεί να «εργαστούν πάνω σε δύσκολα ζητήματα» για το ευρώ.
Να μη χάσουν «την αίσθηση του επείγοντος, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη», προτρέπει ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τους Ευρωπαίους ηγέτες.
«Διαπιστώνω μια τάση να ξεχνιέται η αίσθηση του επείγοντος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί», σημειώνει ο κ. Ρομπάι και τους καλεί να «εργαστούν πάνω σε δύσκολα ζητήματα» για το ευρώ.
Σημειώνει, επίσης, «πως η επόμενη Σύνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ θα λάβει χώρα στις 18-19 Οκτωβρίου και θα είναι κομβικής σημασίας» και ότι «θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν “συγκεκριμένα σχέδια” για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης», κάτι που όπως αναφέρει «θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει εδώ και πολύ καιρό».
«Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση», σχολιάζει, αλλά επιμένει πως «απομένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει». Βέβαια, «οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα», δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαριθμεί 25 εκατομμύρια ανέργους, καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
