Παραιτήθηκε από το κόμμα των Γάλλων Πρασίνων ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ παραιτήθηκε την Κυριακή από το κόμμα των Πρασίνων, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση της παράταξης να αντιταχθεί στην επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ. Η παραίτησή του απειλεί να στερήσει από το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Οικολόγων μια από τις σημαντικές προσωπικότητες του και να προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στα μέλη των Γάλλων Πρασίνων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ολάντ και κατέχουν δύο υπουργικές θέσεις.
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ παραιτήθηκε την Κυριακή από το κόμμα των Πρασίνων, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του κόμματος να αντιταχθεί στην επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ.
Η παραίτησή του απειλεί να στερήσει από το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Οικολόγων μια από τις σημαντικές προσωπικότητες του και να προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στα μέλη των Γάλλων Πρασίνων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ολάντ και κατέχουν δύο υπουργικές θέσεις.
Οι Γάλλοι Πράσινοι ψήφισαν Σάββατο ομόφωνα κατά του Συμφώνου, επισημαίνοντας πως δεν παρέχει μακροπρόθεσμες λύσεις στην ευρωπαϊκή κρίση και δεν βοηθά στην προώθηση φιλικών στο περιβάλλον πολιτικών.
Η Γαλλία αναμένεται να επικυρώσει στις αρχές του επόμενου μήνα το Σύμφωνο σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας.
«Το χθεσινό ομοσπονδιακό συμβούλιο των Πρασίνων ήταν δραματικό. Δραματικά αξιολύπητο» δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele.
«Αποφάσισα να αναστείλω την συμμετοχή μου στο κίνημα. Γνωρίζω βαθιά μέσα μου πως τα πράγματα έχουν τελειώσει ανάμεσα σε μένα και στο κόμμα» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ανδρουλάκης: Η Ευρυτανία αξίζει περισσότερα. Αξίζει ανθρώπους, ανάπτυξη, μέλλον – Νέο βίντεο στο TikTok
- Ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400 μέτρα
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως 5 Ιουνίου – Τα ποσά
- Πέθανε η πρώην σύζυγος του Τζορτζ Λούκας, Μάρσια, βραβευμένη με Όσκαρ μοντέρ του Star Wars
- Chevron’s Block 10 Bet Rests on Promising Seismic Data
- Μάικ Τζέιμς: «Για εσάς είναι μεγάλη ομάδα η Ζαλγκίρις; Εγώ δεν τη θεωρώ μεγάλη»
