Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί της Αττικής
Μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, μη χορηγώντας φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ. Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με ψήφους 872 υπέρ και 566 κατά.
Μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, μη χορηγώντας φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.
Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με ψήφους 872 υπέρ και 566 κατά.
Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούν την εξόφληση των οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.
Ο Φαρμακευτικος Σύλλογος Αττικής και οι Σύλλογοι Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους, ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία τα χορηγούν με πίστωση.
Την ίδια στιγμή, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν αποφασίσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι από την Αθήνα να συρρέουν σε φαρμακεία του Πειραιά για φάρμακα.
Σημαντικό ρόλο για την απόφαση να χορηγούνται κανονικά με πίστωση τα φάρμακα έπαιξε η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει τις οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόλος: Παρίσταναν του πελάτες σε κοσμηματοπωλείο και έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας – Άφαντοι οι δύο δράστες
- Ιράν: Σύγκρουση στους κόλπους του καθεστώτος – Για πραξικόπημα προειδοποιούν οι σκληροπυρηνικοί
- ΑΕΚ – Γκρόνινγκεν 2-1: Νίκησε, αλλά θέλει δουλειά η «Ένωση» (vids)
- Ουκρανία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση – Ο Ζελένσκι εξετάζει την απόλυση του αρχηγού του στρατού λόγω διαδηλώσεων
- Άγιαξ – Ολυμπιακός: Μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες με τον Γιάρεμτσουκ (vid)
- Συνελήφθη 33χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Λόφο της Πνύκας – Άλλες δύο συλλήψεις σε Αττική και Κρήτη

