Η Ευρώπη πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα, λέει ο Ελ-Εριάν
Την άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει για το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή θα πρέπει να αποχωρήσει εξέφρασε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο. Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, ο Ελ-Εριάν τόνισε πως πρέπει να ληφθεί μία σημαντική απόφαση για το εάν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ. «Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση που πρέπει να ληφθεί στην Ευρώπη» δήλωσε.
Την άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει για το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή θα πρέπει να αποχωρήσει εξέφρασε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο.
Μιλώντας την Τετάρτη σε τραπεζικό συνέδριο, ο Ελ-Εριάν τόνισε πως πρέπει να ληφθεί μία σημαντική απόφαση για το εάν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ. «Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση που πρέπει να ληφθεί στην Ευρώπη» δήλωσε.
Διαφοροποιούμενος από προηγούμενες του αναφορές, ο επικεφαλής της Pimco είπε πως πως η Ευρωζώνη θα υφίσταται σε τρία χρόνια από σήμερα.
«Όπου και να στρέψουμε το κεφάλι, από την Ελλάδα έως και την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ελπίδα. Δεν υπάρχει λόγος η σταθερότητα και η ανάπτυξη να μην αποκατασταθεί σε αυτές τις χώρες» σημείωσε.
Ο ίδιος υποστήριξε πως χρειάζεται συνεργασία για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά και αμοιβαίες εγγυήσεις και εμπιστοσύνη. «Η Ευρώπη έχει απεγνωσμένα μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το CHP από διορισμένους επιτρόπους», λέει ο Οζέλ – Νέα επιχείρηση κατά του κόμματος
- Πατίνια: Αυξάνεται η ανησυχία για τη χρήση τους από ανηλίκους – Γιατί είναι πιο ευάλωτοι στα ατυχήματα
- Τι είπε ο Ραζνάτοβιτς για το μέλλον του Σπανούλη
- Σκληρός ποινικός ο 42χρονος που τραυματίστηκε από αστυνομικό στο Μικρολίμανο – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Σταύρος Φλώρος: Γιατί δεν ολοκληρώθηκε το χειρουργείο του – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- ΕΕ: Λιγότερα παιδιά και έφηβοι παρά την πληθυσμιακή αύξηση – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα
