Από διασταυρώσεις θα περάσουν τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που σύμφωνα με τις έρευνες αναδεικνύονται σε πρωταθλητές της φοροδιαφυγής. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ, την αυτοτελή φορολόγηση για το σύνολο του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή που μπορεί να φθάσει ακόμα και το 30%, καθώς και αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια. Παράλληλα, αρχίζουν οι διασταυρώσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των μηνιαίων δόσεων που πληρώνουν στις τράπεζες για δάνεια.
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που σύμφωνα με τις έρευνες αναδεικνύονται σε πρωταθλητές της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ, την αυτοτελή φορολόγηση για το σύνολο του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή που μπορεί να φθάσει ακόμα και το 30%, καθώς και αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια.
Παράλληλα, αρχίζουν οι διασταυρώσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και των μηνιαίων δόσεων που πληρώνουν στις τράπεζες για δάνεια, ώστε να αποκαλυφθεί η φοροδιαφυγή των προηγούμενων ετών και να επιβληθούν οι αναλογούντες φόροι.
Την επομένη της δημοσίευσης της έρευνας, σύμφωνα με την οποία μόνο το 2009 οι ελεύθεροι επαγγελματίες απέκρυψαν εισοδήματα 28 δισ. ευρώ στερώντας από το Δημόσιο έσοδα 11,2 δισ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης άρχισαν να εξετάζουν μία προς μία τις προτάσεις που έχουν διαμορφώσει τους προηγούμενους μήνες υπηρεσιακοί παράγοντες.
Οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα προκειμένου να ενσωματωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Κάποιος να θυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιστορία του Νίξον
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Κηφισίας – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- «Δεν χρειάζεται σχόλιο»: To βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το φάουλ του Ναν στο τέλος (vid)
- Βέροια: Κατέρρευσε τμήμα αρχαίου τείχους στην αυλή του – Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Αρχαιολογίας και Δήμου
- Φοροαπαλλαγές: Μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών – Κατηγορίες και κόστη
- To ΠΑΣΟΚ, οι συνεργασίες και το μήνυμα στον Τσίπρα
- Τι γράφουν στο Μεξικό για Κρουζ Αζούλ και Γιακουμάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442