
Βουτιά 18% για τη μετοχή του ΟΠΑΠ μετά τη συμφωνία για τη φορολόγηση των μικτών κερδών
Απώλειες άνω του 18% σημείωσει την Τετάρτη η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως κατέληξε σε συμφωνία με την Κομισιόν ότι η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα του Οργανισμού έως τα τέλη περίπου του 2020 θα είναι 30% επί του μικτού κέρδους. Η συμφωνία πλήττει μεν τα κέρδη του Οργανισμού, ωστόσο ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει το φορολογικό πλαίσιο για την εταιρεία, κρίσιμη παράμετρος για να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 29% των μετοχών.
Με πτώση άνω του 18% έκλεισε την Τετάρτη η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως κατέληξε σε συμφωνία με την Κομισιόν ότι η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα του Οργανισμού έως τα τέλη περίπου του 2020 θα είναι 30% επί του μικτού κέρδους.
Η μετοχή υποχώρησε κατά 18,37% στα 4,31 ευρώ. Στη συνεδρίαση άλλαξαν χέρια περίπου 8,2 εκατομμύρια μετοχές και η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 37,3 εκατ. ευρώ.
Ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν τα 4,27 ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα η μετοχή σημειώνει απώλειες άνω του 12%.
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στο 1,374 δισ. ευρώ, πέμπτη μεγαλύτερη στην αγορά μετά την 3Ε, τα ΕΛΠΕ, την Εθνική Τράπεζα και τον ΟΤΕ.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η συμφωνία με την ΕΕ πλήττει μεν τα κέρδη του Οργανισμού, ωστόσο ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει το φορολογικό πλαίσιο για την εταιρεία, κρίσιμη παράμετρος για να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 29% των μετοχών.
Σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και ένα από τα βασικά θέμα της ατζέντας ήταν η έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τούχελ: «Η Αγγλία έχτισε περισσότερα σε όλο το Μουντιάλ από όσα έχασε σε 30 λεπτά»
- Οι πρώτοι influencers στον κόσμο ήταν Γάλλοι, εμφανίστηκαν μετά την Επανάσταση και «μπέρδεψαν» τις τάξεις
- Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για κατ’ εξακολούθηση εμπρησμούς
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 66χρονος βίασε τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμα της
- Μουντιάλ 2026: Όμορφες εικόνες, φίλαθλοι της Αργεντινής και της Ισπανίας τραγουδούν μαζί πριν τον τελικό (vid)
- Βιασμοί, trafficking και πορνογραφία ανηλίκων οι κατηγορίες των «επαγγελματιών» μισογυνισμού Άντριου και Τρίσταν Τέιτ
