Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αντιπαράθεση του υπουργείου Υγείας με τους νοσοκομειακούς για τις εφημερίες

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την οποία οι νοσοκομειακοί ιατροί υπέβαλλαν -μεταξύ άλλων- το αίτημά τους για πληρωμή των εφημεριών. Ο κ. Λυκουρέντζος απέδωσε τις καθυστερήσεις «σε αδυναμίες άλλων υπηρεσιών», με αποτέλεσμα οι γιατροί να κατηγορήσουν τον υπουργό ότι «προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη για τις απλήρωτες εδώ και έξι μήνες εφημερίες».

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την οποία οι νοσοκομειακοί ιατροί υπέβαλλαν το αίτημά τους για πληρωμή των εφημεριών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μείωση του ειδικού μισθολογίου, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν από τον υπουργό για την πορεία των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων.

Ο κ. Λυκουρέντζος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του μετά από τις ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων, αλλά αντίθετα πρόκειται να ενισχυθούν τα νοσοκομεία τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομές, ενώ υποστήριξε ότι οι μειώσεις των δαπανών στο χώρο της υγείας για τη διετία 2013-2014 θα αφορούν μόνο περιορισμό της σπατάλης.

Σε ό,τι αφορά στις εφημερίες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι με Υπουργική Απόφαση της 3ης Αυγούστου 2012, έχουν διατεθεί οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και ότι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξόφληση τους, οφείλονται, σε αδυναμίες άλλων υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δ.Βαρνάβας απάντησε ότι «ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη για τις απλήρωτες εδώ και έξι μήνες εφημερίες των γιατρών, τις οποίες ο ίδιος είχε υποσχεθεί στις 3 Αυγούστου ότι θα αποπληρωθούν πριν το Δεκαπενταύγουστο».

«Τώρα ο κ. Λυκουρέντζος επανέρχεται και επικαλείται ως υπαίτιες για την κωλυσιεργία ‘αδυναμίες των υπηρεσιών του κράτους’. Πρόκειται όμως για τις ίδιες υπηρεσίες που το υπουργείο ενέπλεξε, ώστε να αποκτήσει άλλοθι για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των περικομμένων κατά 25% εφημεριών. Ας πάψει να κρύβεται ο κ. Λυκουρέντζος πίσω από τρίτους» πρόσθεσε ο κ. Βαρνάβας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024