Σύσκεψη πρυτάνεων με νομικούς για την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ
Συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους των διοικήσεων των πανεπιστημίων είχε την Τρίτη το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με κύριο θέμα την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια.
Συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους των διοικήσεων των πανεπιστημίων είχε την Τρίτη το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με κύριο θέμα την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια.
Συζητήθηκαν θέματα αντισυνταγματικότητας που εγείρονται, καθώς πολλοί από τους πανεπιστημιακούς υποστηρίζουν ότι τα θέματα αυτά δεν λύθηκαν με τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία σύνοδό τους οι πρυτάνεις αποφάσισαν γι’ αυτό ακριβώς το θέμα να προσφύγουν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πάντως, η προκήρυξη των εκλογών για τα νέα συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ δεν έχει γίνει από τα πρυτανικά συμβούλια, με εξαίρεση το πανεπιστήμιο Κρήτης που προκήρυξε τις εκλογές για τις 17 Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα πανεπιστήμια επικαλούνται τη μη έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για τις λεπτομέρειες στην εφαρμογή του νόμου.
Το υπουργείο Παιδείας, όμως, διαμηνύει σαφώς στους πρυτάνεις ότι πρέπει να προκηρύξουν τις εκλογές και ότι οι υπουργικές αποφάσεις θα σταλούν.
Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο τις επόμενες ημέρες προτίθεται να στείλει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα αφορούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη διαδικασία της ηλεκτρονικής και επιστολικής ψήφου που όμως θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η πρώτη εκλογή κηρυχθεί άγονη.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όσοι πρυτάνεις δεν εφαρμόσουν τον νόμο, θα διωχθούν για παράβαση καθήκοντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υεμένη: Πλήγματα κατά αγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθοι
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους, εμπόριο και επισιτιστική ασφάλεια, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ
- Το Ισραήλ πιθανόν διέπραξε εγκλήματα πολέμου στον Λίβανο, δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ
- Σουδάν: Δεν θα συγκρατεί πλέον τους παραστρατιωτικούς, που κατηγορούνται για γενοκτονία, λέει ο επικεφαλής του
- Γερμανία: Εσωκομματική δυσφορία για τους χειρισμούς του καγκελάριου Μερτς
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κύμα μεταβιβάσεων
