Επιστολή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στον πρωθυπουργό κατά των περικοπών
Επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων έστειλε τη Δευτέρα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), διαμαρτυρόμενο για την περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που βασίστηκε στη «γνωμοδότηση Μπαμπινιώτη».
Επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων έστειλε τη Δευτέρα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), διαμαρτυρόμενο για την περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, παρά τη δημόσια δέσμευσή του απέναντί μας και ενώ ο ίδιος είχε προγραμματίσει τριμερή συνάντηση (υπουργείο – εκπαιδευτικοί – ιδιοκτήτες) διαλόγου, ώστε να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή τη ‘γνωμοδότηση Μπαμπινιώτη’ (ΝΣΚ 214/2012), σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και δωρίζονται 32 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, μέσω της μείωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έως και 40% με βλάβη των ασφαλιστικών ταμείων που φθάνει στα 20 εκατομμύρια ευρώ το έτος».
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα «για την αποκατάσταση της ισονομίας και την αποτροπή της πλέον κυνικής και βίαιης αναδιανομής πλούτου υπέρ των ολίγων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ενημερώνουν με τις επιστολές τους και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς λεπτομερώς για την περικοπή και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε, επισημαίνοντας ιδιαίτερα, ότι η πρώτη απόπειρα περικοπής έγινε επί υπουργίας Μπαμπινιώτη και τους ζητούν να φέρουν το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή προς εξέταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442