Εφικτή μια συμφωνία έως το τέλος του 2012 για την τραπεζική εποπτεία, λέει ο Μπαρνιέ
«Εφικτή αν και δύσκολη» η επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος του έτους για τον μηχανισμό κοινής τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το 2013, εκτίμησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ. «Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε προτείνει είναι εφικτό και δύσκολο», δήλωσε ο Μπαρνιέ μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Κύπρο.
«Εφικτή αν και δύσκολη» η επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος του έτους για τον μηχανισμό κοινής τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το 2013, εκτίμησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ.
«Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε προτείνει είναι εφικτό και δύσκολο», δήλωσε ο Μπαρνιέ μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Κύπρο.
«Είναι εφικτό να επιτύχουμε μια συμφωνία γι’ αυτή την πρόταση πριν το τέλος Δεκεμβρίου», διαβεβαίωσε.
«Δεν θα σας το έλεγα αυτό αν οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν είχαν λάβει την απόφαση που έλαβαν στις 29 Ιουνίου», στη διάρκεια της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ο Μπαρνιέ.
Στην εν λόγω Σύνοδο η εφαρμογή μιας κοινής εποπτείας των τραπεζών της ευρωζώνης είχε οριστεί ως προϋπόθεση, ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να μπορεί να δανείζει άμεσα τις τράπεζες χωρίς να μεσολαβούν τα κράτη, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να επιβαρύνεται το έλλειμμά τους.
Σύμφωνα με τις προτάσεις που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει την ευθύνη επίβλεψης του συνόλου των περίπου 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης.
«Η πρότασή μας, που πάντα μπορεί να βελτιωθεί, είναι η πιο κοντινή σε αυτό που είχαν ζητήσει οι κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο Μπαρνιέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442