Τα “ΒορΟινά” στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" θα είναι στα ΒορΟινά, την εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα...
Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” θα είναι στα ΒορΟινά, την εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, και σας προσκαλούν να δοκιμάσετε μαζί, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, σε νέες και παλαιωμένες ετικέτες, από τα Κτήματά τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
Οίνοι από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, με την ένδειξη ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωργαφικής Ένδειξης), θα είναι στη διάθεση του κοινού για κάθετες και οριζόντιες γευσιγνωσίες.
Στην έκθεση, θα υπάρχουν ακόμη τα θεματικά περίπτερα:
- Τα ΒορΟινά Ροζέ και Αφρώδη, για γευσιγνωσία Ροζέ και Αφρωδών οίνων.
- Οινοτουριστικό δίκτυο “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος” με πληροφορίες και έντυπο υλικό.
- Παραγωγοί τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα, για γευστική δοκιμή των εδεσμάτων τους.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
8:00-20:00
- Διαγωνισμός γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος για το κοινό.
18:00-22:00
- Το παιχνίδι χαμένου θησαυρού
Περιηγηθείτε στα οινοποιεία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και αναζητείστε το «χαμένο θησαυρό». Οι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο κρασιά των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος. - Περίπτερο της “Μουσταλευριάς”
Γευστική δοκιμή μουσταλευριάς, ειδικά για την εκδήλωση, από οινοπαραγωγούς της Οίνοι Βορείου Ελλάδος. - “Μαγειρεύω με το σταφύλι”
Παιδικό εργαστήρι γεύσης .Τα παιδιά μαγειρεύουν μαζί με τη “Μαρμίτα“, μαθαίνουν τις διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού, το δοκιμάζουν και φτιάχνουν μόνα τους, γευστικές μπουκίτσες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Κρατήσεις θέσεων για το παιδικό εργαστήρι “Μαγειρεύω με το σταφύλι” στο τηλ. 2310.278027, Εργαστήρι μαγειρικής και οίνου “Μαρμίτα”.
Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 χρονών και άνω.
Είσοδος εκδήλωσης: 5 € (περιλαμβάνεται το κρασί γευσιγνωσίας).
Πληροφορίες: Οίνοι Βορείου Ελλάδος – τηλ. 2310 281 617 & 2310 281632
mail : info@wineroads.gr
www.winesofnorthgreece.gr
www.facebook.com/winersofnorthgreece
- Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Παρασκευάς Άντζας
- Ψάχνετε την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής; Αυτές είναι οι πιο φθηνές πόλεις για διακοπές στην Ευρώπη
- Stournaras: ECB Will Likely Raise Rates if Iran Conflict Persists
- Υπογράφηκε η παραχώρηση της έκτασης για την ανέγερση του σύγχρονου Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Μεσολόγγι
- Η Dara έστειλε μήνυμα στον Βεζένκοφ μετά τη κατάκτηση της EuroLeague (pic)
- Γαλλία: Πρωτοφανές για την εποχή κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα